CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Bastion Cycles Bastion Cycles
På den netop afsluttede NAHBS blev vist en kulfiberramme med 3D printede titaniumsmuffer og et hidtil uset avanceret analyseværktøj. Bastion Cycles

NAHBS2016-Bastion03

3D printede cykler er det helt store samtalemne og flere har da også meldt sig på banen med funktionelle prototyper, men der endnu et stykke vej endnu før de vil erstatte de traditionelle cykelramme materialer.

Bastion Cycles som er fra Australien har konstrueret en cykelramme i kulfiber som er holdt sammen af muffer i 3D printet titanium. Det er så vidt vides ikke set før, og resultatet er temmelig imponerende.

NAHBS2016-Bastion04

James Woolcock og Dean McGeary bygger rammer på mål ved at lime kulfiberrør sammen med 3D printede titaniums muffer. Det specielle ved den proces er ikke kun at mufferne er 3D printede men at de er konstrueret helt individuelt ud fra et matematisk analyseværktøj som tager højde for køregenskaberne når man ændrer på de enkelte måleparametre fastlagt ud fra rytterens mål. Det betyder at nogle mål ofte må tilpasset for ikke fuldstændig at ødelægge køreegenskaberne. Noget som der ikke bliver taget højde for i andre såkaldte customfit målinger. Det betyder også at kunden kan vælge mellem tre forskellige stivheder i sin nye ramme.  På grund af precisionen i fremstillingen af mufferne kan rammen samles med hidtil lille tolerance.

NAHBS2016-Bastion01

Læs flere reportager fra NAHBS 2016 her

CYKELPORTALEN