CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Som selvtilfreds dansker er det naturligvis rart at se at vores cykeludlejningskoncept har vundet indpas i mange andre storbyer. I forbindelse med vores invitation...

Som selvtilfreds dansker er det naturligvis rart at se at vores cykeludlejningskoncept har vundet indpas i mange andre storbyer.

I forbindelse med vores invitation til Taipei til Tern Bicycles produktpræsentationen blev vi præsenteret for You Bike som millionbyens bud på deres udlejningscykler.
Det består af 500 cykler placeret på 11 lokationer i centrum af byen omkring Taipei 101, som er verdens andens højeste bygning. Den største lokation er lige ved Taipei City hall og rummer hele 192 cykler placeret i hver deres stander hvorfra de låses op med et låsekort som købes i en central placeret automat. Automaten tager alle internationale kreditkort med chip og vejledningen er foruden kinessik også på engelsk.  For at leje cyklen skal man lægge en depositum svarende til godt 800 dkr.
Cyklerne er i flotte orange farver som gør dem let genkendelige. De har cykelkurv, wirelås og indbygget lys. Cyklerne er produceret af Giant.

På spørgmålet om de fine cykler og den avancerede låseteknologi kan være i fred for vandaler, fik vi at vide at den slag kender man ikke meget til i Taipei. Tankevækkende når man kommer fra et samfund hvor alt skal ødelægges og overmales med spraymaling.

Link.

CYKELPORTALEN