CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi tester Selle Royal nye Performa serie Vi tester Selle Royal nye Performa serie
Dette efterår har vi testet et par af de nye Selle Royal Performa sadler. Seta 1 og Supra har samme grundform men er alligevel... Vi tester Selle Royal nye Performa serie

supra-setra02

Ved vores besøg sidste år hos Selle Royal havde vi lejlighed, til ved selvsyn, at opleve hvor meget håndværk der egentlig ligger i at producere en moderne cykelsadel.  Her blev vi også præsenteret for Selle Royals nye modeller i deres Performa program, der er minded den sportlig orienterede cyklist.  Ud over den egen samlede Supra model har vi også fået stillet topmodellen Seta S1 til rådighed til denne test.

Selle Royal har med Performa serien ville udfylde tomrummet mellem deres eksisterende Comfort serie som er henvendt til dagligdags cyklisten og deres elite sadler der sælges under Fizik branded.  Den nye Performa serie er opdelt i tre typer.  1. Flat design, 2.Wave design og 3. Anatomic design.

supra01

 1. Sportscyklister kræver stor bevægelsesfrihed. Den vandrette overflade af den flade sadel garanterer stor fleksibilitet i enhver kørselssituation og lettere repositionering mellem den forreste og bageste del af sadlen for   maksimal kontrol.
 2. All-terrain cyklister søgen efter større komfort i udfordrende, omskiftelige miljøer.  Wave sadlerne har et kurvet overflade med større polstring mod den bageste del, for ekstra greb og kontrol.
 3. Langdistanceryttere ønsker at sidde komfortabelt i længere perioder ved høj pedalfrekvens. Den åbne udformning af de anatomiske sadler garanterer maksimal trykaflastning for øget udholdenhed og man undgår smerter i bækkenbunden som opleves af nogle cyklister.

Designet af den nye saddelserie står den industrielle designer Motoki Yoshio for.  Han er uddannet på det European Design Institute IED i Torino.   Ud over cykelsadler har han også lagt navn til produkter fra Pininfarina, Motorola og Unilever.

Selle-Royal-Performa-SetaS1

Selle Royal Performa Seta S1
Seta S1 er topmodellen med flat design linien med en næsten helt flad overflade som giver fuld fleksibilitet mht til bevægelighed i sadlen. Den består af tre paneler, en i læder øverst og to helt glatte paneler i siderne i kunstlæder.

 • Stel: hul Secto CrMo
 • Længde:  280 mm
 • Bredde: 144 mm
 • Vægt: 230 gram
 • Anbefalet udsalgspris: kr. 599,-

supra

Selle Royal Performa Supra
Supra er med anatomic design som er mest velegnet til langdistance cykling da dens udformning fjerner presset fra de udsatte steder.  Den er betrukket med et stykke læder og lidt ekstra polstring samt en udskæring og hul i midten. Den har indvidere indbygget ventilation.

 • Stel: hul Secto CrMo
 • Længde: 280 mm
 • Bredde:  144 mm
 • Vægt: 270 gram
 • Anbefalet udsalgspris: kr. 599,-

setas1-top

Afprøvning
Meninger og design er selvfølgelig forskellig, men rent subjektivt er begge sadler utroligt flotte både i både i design og udførelse. Se flere billeder her.  Ikke en masse spræl og farver men en diskret fremtoning i sort kun brudt af et diskret SR logo i rødt.  De vil klæde stor set enhver cykel uanset type.

Set oppefra er længde og bredde på begge sadler identisk, men Seta S1 er meget ren i sit design med en helt flad overflade.  Overfladen er opdelt med læder øverst og to helt glatte sider så ens lår kan bevæge sig fuldstændig uhindret.  Dette kommer også til udtryk i køreoplevelsen og nogle vil nok opleve at de syntes der glider rundt på den. Det skyldes at den er ekstrem kritisk mht til at få monteret fuldstændig vandret.  Lutter kik er ikke godt nok, selv den mindste hældning  mærkes prompte ved at man glider frem eller tilbage på sadlen.  Rigtig monteret, helt i vater kvitterer sadlen med sine gode egenskaber.  Specielt i høj kadance kan man tydeligt  mærke eller nærmere ikke mærke de helt glatte sidestykker. Sadlen er ikke hård men heller ikke rigtig komfortabel. Den er tænkt til den sportlige cyklist og på de ikke alt for lange ture. og best velegnet til landevej.

Supra er helt klart en mere allround saddel som langt de fleste vil befinde sig godt på. Den er ikke specielt kritisk mht vater og komforten er meget bedre. Åbningen i midten som både tjener til trykaflastning og ventilation er i modsætning til konkurrenterne ikke helt åben i bunden. Selle Royal har levet en luftindsugningkanel i næsen som leder luften op i åbningen. Og den øgede koncentration af luft kan godt mærkes på godt og ondt.  I sommerhalvåret er det helt fint, men knap så optimalt i vintermånederne.  Der er dog ikke noget i vejen for at man kan lukke hullet foran, for at slippe for den kolde luft.

Begge sadler har Selle Royals ICS kliksystem som gør det let at sætte en saddeltaske eller en baglygte på sadlen. Det er forøvrigt det samme system som benyttes af Fizik så tilbehøret passer fra begge serier.

setas1

Konklusion
De to sadler fra Selle Royals nye Perfoma serie er til trods for deres samme grundudformning to ret forskellige sadler som henvender sig til to forskellige typer brugere. Seta1 er en landevejssaddel for dem som cykler hurtigt og forholdvis korte ture , mens Supra er mere allround men fokus på langdistance cykling og god komfort og ventilation.  Prismæssigt er de begge svære at komme uden om.

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN