CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Selle Royal Live Selle Royal Live
Cykelportalen var inviteret til Italien sammen med 20 andre cykelmedier til præsentation af Selle Royals nye produkter og produktionsfaciliteter. Selle Royal Live

En tur til det solbeskinnede Italien omkring Venedig, er aldrig at foragte. Cykelportalen var den forgangne uge inviteret til Italien til præsentation af kommende nye produkter fra Selle Royal.  Det hæderkronede italienske moder firma der foruden produkter under eget navn også rummer kendte brands som Brooks og Fizik,  har udviklings- og produktionsfaciliteter tæt på Vizenca i det nordlige Italien.

Selle Royal havde sammensat et varieret program, der foruden præsentation af de nye 2014 produkter, også indeholdt et fabriksbesøg og  en workshop, hvor de ærede redaktører selv fik lejlighed til at gøre sig ud i den ædle kunst, selv at skulle samle en cykelsaddel.  Sidstedagen var henlagt til sejlads på floden Sile samt en cykeltur af en smuk cykelrute ind til Treviso bymidte.
Straks man kommer ind hos Selle Royal fornemmer man et kreativt udviklingsmiljø, hvor der arbejdes i store lyse venlige lokaler kun afgrænset af store glasflader.  På væggene hænger store sort/hvid fotostater bl.a de mange cykelprojekter firmaet støtter rundt omkring i verden.

 Roberto Bucci præsenterer den nye Performa

Comfort og Performa
Selle Royal vil fremover opdele deres produktprogram i to segmenter, Comfort og Performa.  Hvor Comfort serien indeholder de eksisterende serier som Becoz, Looking og Classic, er Performa helt ny og skal udfylde hullet mellem Selle Royals nuværende program og Fizik sadlerne.
Performa er først og fremmest tiltænkt det sportslige segment, indenfor landevej, mountainbike og trekking.  Serien har tre designlinier 1. Flat  2.Wave og 3. Anatomic.  Prismæssigt kommer sadlerne til at ligge omkring de 500 kr. Vi vender tilbege med flere detajler senere.  Den miljørigtige saddelserie Becoz som vi tidligere har testet er blevet gjort yderligere brug af miljøvenlige råmaterialer.

Workshop
Et morsomt men også lærerigt indslag i fabriksrundgangen, var da vi fik lejlighed til selv at samle en saddel. Alle Selle Royal sadler samles af  et hold af erfarne montricer. Som andre har Selle Royal også erfaret at det bedste slutresultat opnås hvis dette arbejde udføres af kvinder. DE har det tilstrækkelige håndelag og den fornødne omhyggelighed, så fejl kan minimeres mest muligt. Håndmontagen består af tilpasning af  de mange skind som skal limes og trækkes på plads.Herefter skæres overflødigt betræk væk og alle fittings og rails monteres inden sadlen renses og pakkes. Hvad der så let og ubesværet ud når de erfarne og rutinerede damer gjorde det, var for undertegnede knap så let.  Men det lykkedes at få en fremstillet saddel færdig, som læserne naturligvis snart kan se frem til en test af.

20.000 sadler om dagen
Kernen i Selle Royal produktion er en kæmpemæssig egenudviklet karussel, som vi af gode grunde ikke måtte fotografere.  Her monteres de mange støbeværktøjer til de forskellige saddeltyper.  Denne enorme maskine kan i spidsbelastning spytte mere end 20.000 sadler ud om dagen.  Man bliver forbavset over hvor megen manuelt arbejde der indgår i hver eneste saddel noget som ifølge Selle Royal er vanskeligt at gøre anderledes. Når sadlene er færdige udtages de til langtidstest hvor de belastes med det som svarer til en ryttervægt på 110 kg.

Alle Selle Royals nye produkter bliver officielt lanceret på Eurobike sidst på måneden. Vi føler naturligvis op med gennemgang af de enkelte produkter og test.

Monica Savio fortæller om Selle Royals grundlægger Riccardo Bigolin

Worldwide Cycling Atlas
Selle Royal er meget mere end bare udvikling og produktion af sadler. Firmaet her gennem nogle år støttet forskellige cykeltiltag rundt omkring i verden.  Disse tiltag er alle cykelrelateret, lige fra et cykelhold i Rwanda til til rullende DJ i Canada.  De bedste projekter bliver præsenteret i bogen Worldwide Cycling Atlas der udgives hvert år.

Link

CYKELPORTALEN