CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Selle Royal er blandt de helt store europæiske udbydere af cykelsadler og udstyr.  Ud over selve SR branded tæller Selle koncernen også mærker som...

Selle Royal er blandt de helt store europæiske udbydere af cykelsadler og udstyr.  Ud over selve SR branded tæller Selle koncernen også mærker som Brooks, Fizik og Crankbrothers.  Selle Royal blev grundlagt i 1956 af  Riccardo Bigolin.  Fra starten var originalt design og radikale innovative løsninger blandt nøgleparametrene.  Firmaet voksede hurtigt fra et lille værksted til en stor koncern, der i dag er blandt de førende på området for cykelsadler.  En komfortabel saddel er en af nøgleområderne for en god cykeloplevelse.

Selle Royal var blandt de første til at lancere specifikke sadler til mænd og kvinder.  I grove træk skelnes  mellem, at sadler til mænd er mellem 100 og 136 mm i bredden. Dette for at tilgodese et gennemsnit på 118 mm for bækkenet. For kvinder ligger det på mellem 112 og 148 mm med et gennemsnit på 130 mm. For mænd er trykområdet mere aflangt og smalt mens det for kvinder er mere bredt og V formet.  For kvinder ligger trykket længere tilbage mens det for mænd ligger længere fremme.

Derfor har kvinde sadlerne også korte og smalle næser, mens sadlerne til mænd er længere og bredere foran.  Den nye Becoz serie lanceres under  sloganet “BECOZ  Because ECO is the answer”   Den bygger på fire teknologier som er:

1. CORKGEL der er et bioneutralt materiale som kombinerer polyurethane GEL med naturligt kork.
2. Anatomisk udformet specifikt for mænd og kvinder.
3. 100% lukket RVL bund, der er gjort 20% lettere og samtidig givet øget komfort.
4. Integrereret Clip System til saddeltasker og lygter.

Sadlerne fås i otte forskellige modeller,  fire til mænd og fire til kvinder.  De er opdelt efter Selle Royal fire kørestillinger.  Selle Royal gør et stort nummer ud af at gøre valget let for brugeren med tydelige pigtogrammer og grafiske forklaringer.  Ikke en masse teknik her, se det er brugervenlighed på højt plan.
Du kan læse mere om dem her.

Afprøvning
Testsadlen er en Becoz Sport, tiltænkt en sporty kørestilling på 15 grader. Længden er 260 mm og bredden 240 mm. Vægten er 385 gram.  Subjektivt er sadlen noget af det flotteste jeg længe har set . Gelcorken har en beskaffenhed der gør at man helt naturligt får lyst til at røre ved sadlen.  Denne observation kommer også en til gode i siddekomforten som er lige god, om man bruger almindelige bukser eller cykelbukser. Igen en bekæftigielse af at sadlen er tænkt til alle typer brugere.  Ideen med gelen som former sig anatomisk efter ens bagdel syntes at fungere her.  Kombinationen af GEL og KORK  fjerner den ofte gyngende fornemmelse man tit oplever på “rene” gelsadler.  På Becoz  føles mere naturligt og harmonisk.
Overfladen giver en naturlig glidemodstand, så man altid bevarer positionen på sadlen.  Corkgelen har en naturlig vand afvisende overflade, så man ikke bliver våd , selvom sadlen har fået vand.  Det indbyggede clip system er en fiks løsning til let at fæstne lygter og sadeltasker.   På undersiden bemærkes den vandtætte gummiforsegling som borger for land levertid for sadlen, da fugt og vand ikke kan trænge ind nedefra. Noget som ofte betyder at sadlen langsomt går i opløsning.

Konklusion
Bocoz sadlen er en rigtig god saddel, og med fire varianter både for mænd og kvinder, vil langt de fleste, i Becoz, kunne finde en saddel, som ud over god komfort og flot design også signalerer et ECO bæredygtigt produkt.   Becoz er et stort skridt fremad for gelsadlen, hvor den pt. er en af de bedste all roundsadler på markedet med en forbilledlig og ligetil brugerforklaring samt en naturlig og harmonisk komfort.  I tilgift ser den også drøngodt ud.

Vejl. udsalgspris kr. 398,-

Selle Royal har netop lanceret en serie nye produkter i form af en række ergonomiske og komfortable styrgreb.  Dem kikker vi nærmere på i den i en kommende test.

Link

 

CYKELPORTALEN