CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Verdensberømt cykelsamling solgt til private samlere. Verdensberømt cykelsamling solgt til private samlere.
Den østrigste Embacher cykelsamling er blevet solgt. Den indbragte den nette sum af 473.000 Euro. Verdensberømt cykelsamling solgt til private samlere.

cykelsamling05

Gennem de sidste 12 år har den østrigste arkitekt Michael Embacher samlet vel en af de flotteste og mest alsidige cykelsamlinger i verden. Samlingen har været udstillet flere steder og indgået i bøger om historiske cykler som  Smart Move og Cyclepedia. Flere af cyklerne indbragte meget store beløb så Caminargent fra 1937 som kun vejer 8,3 Kg. Den blev solgt for næsten 9000 Euro mens en Moulton i titanium indbragte 30.000 Euro.  Samlet indbragte aktionen næsten en halv million Euro. I aktionskataloget kan man se hvad de enkelte cykler indbragte .

cykelsamling02

 

195 ud af den 202 stk store samling fandt nye ejere. Kun syv cykler blev ikke solgt blandt demn en Moulton APB og en racercykel fra FES som det legendariske DDR nationalmandskab kørte på.

cykelsamling03

Til “Wiener Zeitung” begrunder Michael Embacher salget med høje omkostninger og at han manglede et egnet lokale til den store samling. Cyklene stor alle placeret på loftet over Embachers arkitekt bureau. Samtidig var det vokset til et fuldtidsjob. Fremover kan man finde de enkelte cykler rundt omkring i verden hos private samlere.

Link

CYKELPORTALEN