CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Her i den mørke tid kan det være rart med lidt kvalitativ tidsfordriv, der ovnikøbet gør en klogere, før cykelsæsonen for alvor igen starter....


Her i den mørke tid kan det være rart med lidt kvalitativ tidsfordriv, der ovnikøbet gør en klogere, før cykelsæsonen for alvor igen starter.  For nogle år siden udkom der en stor flot illustreret bog  Cyclepedia A Tour of Iconic Bicycle Designs.

Den beskriver og viser 100 af de mest betydende cykelopfindelser siden cyklens barndom og frem til idag. Mange blev lagt i mølposen men flere af  teknologierne eksisterer stadig i en eller anden form i de cykler vi kender idag.  Inden du falder i svime over en eller anden “ny epokegørende” opfindelse er det faktisk ret sjovt og lærerigt at finde de selvsamme teknologier idag, som atter er blevet taget frem af mølposen og bliver genlanceret som nye opfindelser.

Fremskridtet skal naturligvis ikke fornægtes og derfor er bogen Cyclepedia nu suppleret af en af de flotteste cykel Ipad applikationer jeg endnu har set.  Her kan du i ro og mag kikke på de mange spændende kontruktioner, dreje dem 360 grader og zoome ind på detajler. Alt sammen suppleret af de tekniske fakta, små film sekevenser og forskellige grafiske visninger i forhold til tidsperiode og type.

Du kan læse lidt om hvordan selve applikationen blev skab her 

Applikationen kan købes og downloades på I-Tunes App store og koster på  9.99 US$

Link

CYKELPORTALEN