CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

VanMoof udfordrer elcykel lovgivningen med model V VanMoof udfordrer elcykel lovgivningen med model V
Der er mange meninger for og imod en lempelse på hastighedsområdet for elcykler. Med VanMoof V kan du køre op til 60 km/t. VanMoof udfordrer elcykel lovgivningen med model V

De to hastighedsgrænser for elcykler på det europæiske marked  på henholdvis 25 km/t og 45 km/t for Speed Pedelecs er til heftig diskussion i øjeblikket. Mange mener de er for restriktive hvis cyklen for alvor skal kunne være et alternativ til bilen i vores trængselsplagede storbyer. Der tales både om at lave ny gruppe på 30 km/t eller helt at lempe hastighedsgrænserne.

På IAA Mobility viste BMW et godt bud på en koncept Smart eBike der automatisk begrænser den maksimale hastighed  efter hvor den kører Læs mere her

Nu er hollandske VanMoof så på banen med deres nye V model som kan køre helt op til 60 km/t.  Cyklen er primært konstrueret for at sætte fokus på problematikken med de lave hastigheder der i følge VanMoof er en af de største hindringer for en større udbredelse af elcyklen som et brugbart alternativ til bilen.

VanMoof V er lidt af en muskel eBike med et 700 Wh batteri Den har indbygget affjedring i rammen og forgaflen samt automatgear og en særlig Turbo Boost funktioner som tillader op til 60 km/t fra motoren.

Link

 

CYKELPORTALEN