CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vaast Bikes Vaast Bikes
Allite® Super Magnesium er et nyt genbrugbart rammemateriele. Vaaast Bikes er de første med en hel serie af cykler. Vaast Bikes

Allite® Super Magnesium TM  (læs vores omtale her) et nyt genbrugbart materiale der er 33 % lettere end alluminium og 56 % stærkere end grade 1 titanium.  Herudover absorberer det vibrationer op til 20 gange bedre end aluminium. Materielet er nyt indefor cykelrammer hvor vi hidtil kun har set en konceptbike.

Vaast Bikes er en ny spiller på det globale cykelmarked, og er de første til at introducere et helt program af cykler i Allite® Super Magnesium. De ejes af samme koncern der også står bag Niner Bikes og de har fælles markedsføring. Men herudover er de to selvstændige firmaer med hver deres strategi og forretningsmodel.

Eurobike var stedet til lancering af  fire nye modeller som alle er kendetegnende ved en meget neutral fremtoning og gennemprøvede teknikker og geometri i hver deres kategori. Finish minder meget om danske Principia fra deres velmagtsdage før de blev en dusinvare. Prismæssigt ligger en A/1 på godt kr. 17.000,- omregnet fra dollarkurs minus afgift.

A/1 er en gravelbike designet til brug med både 700C og 650B hjulsæt. Fås i to udstyrsvarianter 650B modellen har en 1×11 Rival gruppe fra SRAM . 700C modellen er med den nye Shimano GRX gruppe. Begge cykler er med  Prakxis kranksæt og fuld carbon forgaffel samt forberedt for skærme og bagagebærer.  Fås i fire størrelser og farverne grøn og rød.

M/1 er en hardtrail mountainbike der både kan bruges med 27,5″ og 29″ hjulsæt. 27,5″ modellen er udstyret med SRAM NX 1×12 geartrain og Prakxis kranksæt. Forgaflen er en RockShox 35 Gold RL med 120 mm vandring. 29″ modellen er med Shimano XT/SLX og samme kranksæt og forgaffel. Fire størrelser og to farver.

U/1 er en sporty dagligdagscykel også med to hjulstørrelser. Både 700C og 650B er udstyret med den meget roste microShift Adventgruppe 1×9.  De har kulfiberforgaffel, lige styr og forberedt for skærme og bagagebærer. Tre størrelser og to farver.

Y/1 er en junior mtb med henholdvis 20″ og 24″ hjul. Udstyret med Shimano RD-M6000 10 speed gruppe og en SunTour fjederforgaffel med lockout. Vaast Bikes er endnu i opstartsfasen, men vil meget gerne i kontakt med skandinaviske distributører/agenter som kunne være intereseret i at udbrede det nye brand med en spændende og mere miljørigtig rammeteknologi på det skandinaviske marked.

Link

CYKELPORTALEN