CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Står magnesium nu for sit cykelgennembrud Står magnesium nu for sit cykelgennembrud
Magnesium var år tilbage det nye vidunder materiale til cykler. Allite® Super MagnesiumTM præsenteres næste uge på Interbike som det nye hotte til... Står magnesium nu for sit cykelgennembrud

Magnesium er et af de lettest naturligt forekommende grundstoffer, med en række for industrien positive materiale egenskaber. Hidtil har Magnesium hovedsaglig været brugt indenfor lufts- og rumfarts industrien, med militære formål.

Med jævne mellemrum har cykel industrien også forsøgt sig, lige fra komponenter til komplette cykler. Hidtil uden den helt store succes. Læs vores baggrundsartikel her.

Når Interbike i næste uge løber af stablen i USA vil firmaet Allite Inc. præsentere deres ALLITE® SUPER MAGNESIUMTM   Allite Inc er en teknologi virksomhed der tilbyder deres ydelser til cykelindustrien hvis de skulle ønske at kaste sig over cykeldele og cykler i produceret i Magnesium.  Deres Allite® Super MagnesiumTM er en legering af metal hvor Magnesium indgår, udviklet tilbage i 2006.

Den skulle ifølge producenten være 30 % lettere end aluminium med samme volumen, være helt korrosionsfri som titanium. Den skulle have samme styrke som kulfiber og være ikke elektrisk ledende. Desuden har det visse plastiske egenskaber som giver meget større formmæssige friheder.  Det betyder også at det nye “vidunder” materiale vil kunne bruges til meget andet end bare cykler og cykeldele. Vi ser frem til at se de første produkter og følge udviklingen.

Link

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN