CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Unrestricted nu i aluminium og til en konkurrence dygtig pris… Unrestricted nu i aluminium og til en konkurrence dygtig pris…
BMC URS er en af cykelportalens alltime favorite gravel cykler. Nu fås den til en mere overkommelig pris uden bagdæmper og med stel i... Unrestricted nu i aluminium og til en konkurrence dygtig pris…

Der skal ikke herske tvivl om her på cykelportalen, anser vi BMC URS gravelbiken der blev præsenteret for nogle år siden på Eurobike Media Days som en af de bedre gravelbikes på markedet, primært fordi den gik lidt mod strømmen med en mere  progressiv styr geometri hentet fra mountainbiken, som der desværre er alt for få gravelbikes på markedet som praktiserer.  Du kan læse vores omtale af den her.

Men den havde en ulempe ved kun at være x1 geartrain kompatibel og så var prisen i den høje ende.

Den nye URS Al har har samme geometri som kulfiber udgaven men har mistet elastomeren   bagstaget. Til gengæld har den fået flere beslag til flasker og Bikepacking, ikke minds på forgaflen som nu er fuldt ud Bikepacking klar. Herudover er rammen udlagt til både x1 og x2 geartrain hvilket gør den væsnetligt mere alsidig.

Med en  70º kronrørsvinkel og en kort forgaffel offset på 45 mm er den identisk, mens kædestagen er forlænget med 5 mm hviklet gør den nye ramme noget mere rolig og forudsigelig i sin opførsel og så og sige kompenserer for den manglende affjedring. URS Al fås i fem standard størrelser og tre udstyrs varianter. På grund af de generelle leveringsproblemer er de nye URS AL først leveringsklare til marts 2022.

Der er plads til maks. 700 x 45 mm dæk og den kan udstyres med en fjederforgaffel så den er klar til bl. a den nye SRAM XPLR gravel gruppe. Læs mere her 

Desværre bibeholder BMC press-fit 86 krankboksen. Det havde været rart om de var gået tilbage til BSA standarden eller T47.

Prismæssigt svinger de tre modeller mellem godt kr. 15..000,- og 22.000,- Topmodellen URS Al One er udstyret med  SRAM Rival 1×11 gruppe. 11-42 kasette og DT Swiss C1850 hjulsæt og 45 mm WTB Riddler dæk. Pris godt 3.000 Euro. URS Al Two har en Shimano GRX 1×11 gruppe med samme gearing som One. Pris 2.200 Euro. URS Al Three har en 2×10 Shimano GRX gruppe og samme alu hjulsæt som model two.

Link

 

 

 

 

CYKELPORTALEN