CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tyve år med specialcykler Tyve år med specialcykler
På den netop afsluttede Specialradmesse i Tyskland var en af udstillerne Hase Bikes som i år kan fejre 20 års jubilæum. Tyve år med specialcykler

Hase-Pino-20--edition

Vi har før besøgt og omtalt verdens største cykelmesse “Specialradmesse” for specialcykler som i år løb af stablen for 19 gang.  Specielt de seneste år har messen oplevet en stor vækst og medieinteresse.  En af producenterne som har været med siden starten er Hase Bikes som vi senest har stiftet bekendskab med da vi testede deres Eurobike Award vindende Klimax Trike.

Historien starter  tyve år tilbage i en garage i byen Bochum hvor den kun 17 årige Marec Hase gerne ville kunne cykle sammen med sin blinde ven.  Resultatet var tandemcyklen Pino hvor “piloten” sidder bagerst med styrgjejet og bremser, mens passageren sidder godt tilbagelænet som på en liggecykel  og “kun” skal levere pedalkraften. Da  han vandt ungdoms forsknings konkurrence kom der for alvor skred i tingene. Siden er den ene innovative og nyskabende specialcykel efter den anden rullet ud fra fabrikken som idag har 40 ansatte.  Jubilæet fejres med en særlig jubilæumsudgave af Pino.
I forbindelse med jubilæet har vi fået en invitation til at besøge fabrikken i Waltorp, så vore læsere kan snart se frem til  at læse hele historien om Hase Bikes og få indblik i en meget speciel cykelproduktion.

Link

CYKELPORTALEN