CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Topeak Bikamper TEST: Topeak Bikamper
Et andeledes cykeltelt, der bruger din cykel som en integreret bestandel. Den minimalistiske konstruktion er dog langtfra problemløs. TEST: Topeak Bikamper

Topeak-Bikamper-04

I vores tema om cykeltouring kikker vi denne gang på en smart lille telt til den minimalistiske cykelcampist. Bikamper er en rigtig minimalist telt.  Istedet for at benytte traditionelle teltstænger har Topeak valgt at lade cyklen være en integreret del af teltet. Selve teltet er udført i coated 45D Ristop nylon som kan modstå et vandtryk på 1500mm. Overseglet er i vandtæt 70D nylon der kan modstå et vandtryk på 2500 mm. Bunden er i vandtæt 210D nylon der kan modstå et vandtryk på 3000 mm. Så på pairet skulle teltet være sikret mod indtrængende vand. Dimensionerne er sammenpakket  26 x 14 cm. Udpakket har man et soveareal på  200 x 90 (indertelt).  Vægten er kun 1350 gram.

Topeak-Bikamper-02

Bikamper minder om et eller andet fra en scienfiction film. Videre diskret er det heller ikke.  Det nærmest skriger til himlen med den signal gule farve og de iøjnefaldende staferinger. Smag er forskellig. Jeg ville nok have foretrukket et mere neutral fremtoning,  ikke mindst da det er tænkt til “vild camping” hvor man ofte ikke ønsker at gøre alt for opmærksom på sig selv.

Topeak-Bikamper-10

Sammepakket er Bikamper meget kompakt og lige til at montere under styret.

Afprøvning.
Bikamper er anderedes end andre telte at slå op da du skal bruge din cykel. Det første du gør, er at afmontere forhjulet på cyklen. Herefter samles det lille gaffelbeslag og stikkes i jorden. Cyklen spændes fast i beslaget og de medfølgende barduner monteres ud til hver side fra styret. Det er vigtigt at disse placeres rigtigt for stabiliteten af teltet.  Nu sættes forenden af teltet fast i styret med velcobåndene.  Herefter sættes de medfølgende teltpløkke i.  Sluttelig placeres forhjulet i den lille pose i enden af inderteltet og lynes til.  Nu kan teltet rejses og endelig fastgøres med den sidste bardun og pløk.  Til slut monteres overseglet ved hjælp af tre kliklåse, og den spidse og smalle ende placeres over sadlen.  Teltet fungerer ligegodt med alle størrelser hjul. fra 26″ til 29″.

Topeak-Bikamper-08

Indgangen sidder i højre side.  Teltet er rigeligt langt og bredt til at en person har god plads til sig selv og lidt bagage. Det siger sig selv at der ikke er megen højde og man skal virkelig ned på alle fire og kravle ind.  Åbningen kunne godt have været lidt større og der mangler en strop til at fastgøre teltdugen på, så den ikke hænger ivejen når man skal ind og ud. Der er to meget lange ventilationshuller i hver side som kan åbnes.

Topeak-Bikamper-07

Hjulet placeres i en lomme.

Teltet er ret kritisk mht til placering og det er vigtigt altid så vidt muligt at få sat fodenden op mod vindretningen, ellers fanges vinden i overseglet med fare for at teltet vælter. En anden ting jeg har bemærket er at overseglet er svært at få tilstrækkelig strammet ud. Det gør at det rører inderteltet i hovedenden. Dette er ikke specielt godt i regnvejr, da det netop her er vigtigt at have adskildt de to teltduge. Tendensen er størst når man bruger en cykel med 700 C hjul da forenden da bliver højere end hovedenden.

Topeak-Bikamper-06

Inderteltet fæstnes med velcobånd på styret.

Der er intet videre kondens i inderteltet kun en smule oppe i hovergærdet hvor inderteltet ikke er helt så beskyttet af overseglet. Hvis det styrregner og vinder står ind ved hovedgærdet er man ikke beskyttest af overseglet. Jeg har kun prøve teltet i en mindre regnbyge og her var det 100 % tæt. Jeg har ladet det stå ud et par dage hvor det har regnet  meget og konstateret at der kommer en del vand ind ved lynlåsen i indgangsiden samt i hjørnerne. Topeak skriver selv det er et tre sæsoners telt,  men det er vist en sandhed med modifikationer ihvertfald i et Skandinavisk klima.

Topeak-Bikamper-05

Hjulet kan skimtes i fodenden.

Konklusion.
Bikamper har været en sjovt bekendskab.  Det er oplagt til den nye trend med fatbikes og minimalistisk oppakning til en offroad weekendtur. Ulempen ved teltet er at man ikke kan bruge sin cykel når det er slået op.  Teltet fungerer bedst i godt vejr uden alt for megen regn og blæst.
Set til kr. 1800,-

Topeak-Bikamper-03
Link

 

CYKELPORTALEN