CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykeltouring Cykeltouring
Cykeltouring er ved at få en renæssance disse år. Cykelportalen kikker nærmere på hvad der kræves for at blive en del af cykelverdens sande... Cykeltouring

turcykling02

Jeg husker tydeligt min barndom efter at den første trehjulede var slidt op og næste evolution i min cykelopvækst var en med to hjul og bagagebærer. Min moder viste mig den tillid at lade mig selv prøve kræfter med det at cykle, hvad naturligvis også efterlod en del skrammer både på krop og sjæl. Efter at have lært den mest basale cykelteknik, var jeg klar til det forjættede land på den anden side af bilernes domæne, Jellingvej.  En dag verden bare var for meget, pakkede jeg skoletasken, kiks og min tro følgesvend Bamse på den lille bagagebærer og “springet” over hovedvejen blev taget (havde viste glemt at spørge om lov). Mange timer efter kunne jeg stolt vende hjem efter mit første cykeleventyr til Fårup Sø.

turcykling06

Dette blev starten på mit livslange cykeleventyr, hvor verden næsten altid er blevet oplevet på cykel ofte med det mobile hjem pakket i taskerne. Tør man tage springet og bevæge sig ud over den gængse komfortzone, er turcykling tæt på den optimale frihed til at slå lejr når muligheden, drømmestedet og oplevelsen dukker op.

turcykling04

Turcyklisme er dog langtfra kun den ensomme ulv på vej jorden rundt. Det kan også være oplevelsesferie på første klasse med hotelophold og gourmetmenu, men hvor transporten fra A til B er på cykel.

turcykling05

I den kommende tid kikker vi nærmere på hvad der findes af udstyr til turcyklisten lige fra begyndrene til hardcore turcyklisten. Noget af udstyret er omtaler andet er testet. Ikke kun selve cyklen, men også alt det udstyr der følger hvis man gerne vil nyde det frie liv på landevejen med det mobile hjem kikker vi nærmere på.

  • Turcykler lige fra de klassiske til de specielle.
  • Taskesystemer fra begynder og dagsture til hardcore globetrotter modellerne.
  • Telte, sovegrej og kogegrej.
  • Beklædning.
  • Pakkelister, tips og fif
  • rejsedestinationer fra nær og fjern

turcykling03

Så stay tuned til en indføring i turcyklismens mangfoldige verden.

CYKELPORTALEN