CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

To nye der kan foldes To nye der kan foldes
Årets første cykelmesser bød på to nye foldecykler, fra Belgien og England, der udmærker sig ved at bibeholde den grundlæggende stærke struktur i den... To nye der kan foldes

To nye foldecykler fra henholdvis Belgien og England udfordrer eksisterende foldeprincipper. De fleste foldecykler på markedet består af enkeltrørskonstruktioner isat et hængsel i hoverrøret for at kunne sammenfolde dem til minimale dimensioner. Ahooga og Whippet bibeholder den stærke diamantramme uden hængsler.

I Berlin på Fahrradschau så vi for første gang den Belgiske Ahooga der udbydes i to udgaver, med og uden batteri. Cyklerne ligger i den absolutte lette ende mellem 10 og 13 kg afhængig af model. Rammen er i aluminium. En anden unik ting ved Ahooga, er at den har bibeholdt hovedrammen uden hængsler. Det giver et lidt større volumen sammnfoldet, men rammen er væsentlig mere vridningstabil, hvilket borger for bedre køreegenskaber.

Sammenfolding sker ved at vippe baghjulet og slå styret ned. Ahooga kan bestilles direkte hos producenten og kan specificeret individuelt ud fra 8 basismodeller. Den elektriske model er med en totalvægt på kun 13 kg, en af de letteste på markedet. Der er ikke tale om en traditionel Pedeleg, men derimod en traditionel pedaldrevet cykel med batteriboost. Priser mellem 10 og 18.000 kr.

Bespoked så vi noget så sjældent som en håndbygget foldecykel i stål. Whippet. Whippet griber tingene noget anderledes an. Ved at udføre rammen i parallelle rør, kan hjulene foldes helt ind i rammen, hvilket gør den meget smal, så den let kan finde plads op af en væg eller under en seng. Fordi hjulene er fri kan den både bæres og trilles sammenfoldet.

Ligesom Ahooga er hovedrammen også bibeholdt uden hængsler. Whippet er designet og udviklet af ægteparret Graham og Helen Powell som har en baggrund indenfor konstruktion og industrielt design.  Cyklen har været 7 års undervejs og er konstrueret i stål og patenteret. Vægten er 11,5 kg. Det er planen at cyklen skal udbydes i forskellige udstyrsvarianter med priser fra godt kr. 26.000,-

Link

 

CYKELPORTALEN