CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Denne gang har vi fået fingre i Thorn Raven Tour, som er en klassisk turcykel. Thorn foretrækker 26" hjul og Rohloff gearnavet som...

Vi har tidligere haft lejlighed til  prøve nogle af cyklerne fra engelske Thorn Cycles.  Du kan læse mere firmaet her.

Denne gang har vi fået fingre i Thorn Raven Tour, som er en klassisk turcykel.  Thorn foretrækker 26″ hjul og Rohloff gearnavet som de foretrukne komponenter på det som de anser for den ultimative turcyklel.
Rohloff navet kan du læse testen af her

Raven Tour er den ultimative og samtidig økonomisk forsvarlige universalcykel. Den er let nok til at kunne bruges i daglidagen men samtidig også stærk nok til at kunne lastet som turcykel for den eventyrlyste cyklist. Rammen er bygget i reynold rør type 969 som er kold trukne og herefter varmebehandlet. Det borger for stor pålidelighed, let at vedligholdelse og billig i drift. Thorn yder livsvarig garanti på sine rammer.

Der er mange fine detajler på rammen, bl.a er der påsvejsede kabel guides på styrfitting og pålodninger for hele tre flaskeholdere. Desuden har den beslag for montering af en pumpe.

Forgaffel er dobbeltkronet noget som man ikke ser meget mere. Det gør den velegnet til montering af cykeltasker foran. Bremsestudserne er sat på bagvend for at give bedre bremsevirkning da vriddet hermed bliver optaget i gaflen.

Thorn leverer cyklerne stort set som kunderne måtte ønske og i alle størrelser.
Passer standardstørrelserne ikke kan rammen også bygge spå individuelle mål.
Desuden kan den monteres med S&S koblinger, så den kan adskilles for let transport.

Afprøvning.
Man føler sig straks hjemme på Thorn rammen, så ikke gør det store væsen ud af sig ud over bare at fungere. Cyklens basale køregenskaber er så gode at den sagtens kan bruges til alt lige fra den daglige cykeltur til pendling  og til tung lastet turcykling.
Uden bagage føles rammen meget livlig og den reagerer kvikt og har et godt antrit.  Samtidig er den klippestebil og meget sporstabil, Dette bliver ydeligere forstærket når det kommer fuld vægt på cyklen. Absolut ingen slinger i valsen her, den er klippestabil.
Raven er en den slags sjældne cykler man bare bliver gladere og gladere for at cykle på jo mere men kører på den.

Med en egenvægt på godt 11,5 kg er den i turcyklernes letvægtsliga, uden at det på nogen måde går ud over pålidelighed og køreegenskaber.
Finsih og forarbejdning er førsteklasses.

Konklusion
Indrømmet jeg har svært ved at få armene ned over denne Ravn, som har alt det jeg forbinder med en god turcykel.  Den er sporstabil, rimelig let, pålidelig og så kører den fremragende. Derudover er den tidsløs og diskret i sin fremtoning.
En sand turklassiker.

Tak til Jens Falk Jensen for velvillig udlån af hans personlig Ravn.

Pris for rammen starter ved godt 8000,-

Vi giver ravnen  for både funktion og pris.

Links.
Thorn Cycles
GoTandem
Flere billeder

CYKELPORTALEN