CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

The Golden Bike The Golden Bike
Cervelo har kikket de nye fremadstormende gravel cykelbrands godt efter i kortene og kommet op med deres egen ÁSPERO The Golden Bike

I tidernes morgen da et kendt dansk cykelhold kørte på deres rammer, var Canadiske Cervelo et stort navn.  Nu om dage lever de en mere tilbagetrukket tilværelse på det Skandinaviske marked hvor en række store amerikanske brands har taget deres plads som Look a Like motionisternes foretrukne cykelmærke.

Cervelo ÁSPERO er optisk en meget flot cykel ikke mindst i udgaven som har fået lidt af en gylden lakering. Hvor flere og flere vælger side mht til hjulstørrelse er Cervelo optimeret til begge typer  fra 700c x44 til 650B x 49.  Cervelo angiver disse ydermål som vejledende afhængig af hvilke dæk og fælge man væger, men som tommelfingerregel siger de at der skal være min. 4 mm frigang mellem dæk og gaffel.

Stik mod trenden er der absolut ingen gemicks på selv rammen som er helt straight uden flexpunkter, affjedring og anden hokus pokus. Det eneste iøjnefaldende er baghjulet som smyger sig ind under saddelrøret som på en anden aeroramme for hurtigt antrit uanset hjulstørrelse. Rammen har skjult kabel/ledningsføring og fungerer både med x1 og x2 gesrtrain.

Til gengæld har Cervelo gjort Rondo kunsten efter med en forgaffel hvor dropouts kan vendes så offset på forgaflen kan ændres. Om det virker i Cervelos tilfælde må en senere prøvekørsel afgøre. For RondoRondo Ruut  tilfælde var vi ikke overbevist.

ÁSPERO fås i 6 ramme størrelser mellem 48 og 61 cm og i fire udstyrsvarianter foruden et løst rammekit.  Priserne ligger mellem 2.500 og 6.000 Us$.  Der kan vælges mellem tre farve kombinationer. 

Ved redaktionens slutning var der endnu ingen oplysninger om  dk priser og tilgængelighed i Danmark

Link

CYKELPORTALEN