CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Selle Royal har på det seneste udvidet deres omfattende saddelprogram med en ny serie styrgreb.  Den består af to typer, Mano Comfort og Mano...

Selle Royal har på det seneste udvidet deres omfattende saddelprogram med en ny serie styrgreb.  Den består af to typer, Mano Comfort og Mano Royal Gel.  Begge bygger på Selle Royals filosofi om produkter med stor komfort og høj grad af ergonomi.  Hver serie kommer i tre versioner og er opdelt efter samme system som Becoz sadlerne vi tidligere har testet.  Athletic, Moderate og Relaxed henviser til kørestilen, hvor den første er den mest sporty og foroverbøjet, mens den sidste er til en mere oprejst kørestilling som vi kender fra specielt klassiske og herre og damecykler.  For begge typers vedkommende, er de tider slut,  hvor man skal døje med greb, der skal vrides på ved at gøre dem våde, og som i praksis er stort set umulige at få af igen, uden at ødelægge dem.  Alle Mano grebene fastspændes ved hjælp af en klemmefatning og en lille torch skrue.  Den største forskel mellem disse greb og almindelige greb er at de almindelige greb er udformet til at passe til styret, mens ergogreb først og fremmest er udformet til at passe til dine hænder.

Mano Comfort Grib
Almindelige styrgreb er udformet til at holde om. Mano Comfort grebene er udformet til at kunne hvile håndfladen.  Jo mere foroverbøjet og sporty kørestillingen er jo større hvileflade. Alle tre greb er udført i en tofarvet hård gummi med en ru overflade. Grebene ligger i godt i hånden og er rare at røre ved.  Athletic og Moderate har tre løse ringe så længden kan tilpasses mens Relaxed kun har to ringe.  Grebet fastspændes yderst med en 5 mm torch. Finish og forarbejdning er nydelig men en smule platiksagtig
Vejl. udsalgspris   kr. 249,-

Mano Royal Gel Grib
Disse greb har Selles egen udviklede Royal Gel som har bedre egenskaber i form af  indre dæmpning af vibrationer i forhold til almindelig og traditionelle greb med gel.  RoyalGel  er en speciel udviklet polyurethan gel som skulle dæmpe tryk med op til 40%. Grebene fastspændes i hver ende med en 3 mm torch. Grebene er nærmest trekant runde i sin udformning med en opdeling i tre ru og tre glatte områder.  De er rare at holde på og finish og forarbejdning er lige en klasse bedre end Comfortgrebene.  De kommer tre længder fra 80, 100 og 120 mm.

Vejl. udsalgspris   kr. 349,-

Afprøvning
Grebene ligger i nydelige æsker med en lille monteringsvejledning og en torch bit til fastspænding. Comfortgrebene kan tilpasses i længden ved at fjerne eller tilføje en eller flere af de tre små ringe. Det er meget praktisk specielt hvis man benytter drejegeargreb.  I enderne sidder en lille metalcap som kan fjernes så det er muligt at montere horn. Komfortgrebene spændes med en lille torch og med maksimum  5nM.
Gelgrebene fastpændes i begge ender med maksimum 1,1 nM.

Comfortgrebene har ingen dæmpning overhovedet, men til gengæld kan man hvilke håndfladen uden at skulle klemme om grebet hele siden.  Det i sig selv er rart og aflaster hænderne. Gelgrebenes lidt underlige trekantete facon skal man lige vænne sig til.  Men efter længere tids kørsel kommer man til at sætte pris på gelgrebene som dæmper vibrationer utroligt godt.  De er meget behagelig at cykle langt med. De beste resultater opnås med Atletic og Moderate, som her nogle fornuftige længder, mens jeg syntes at Relaxed er for smal til en almindelig hånd.  Alle grebene er udformet til en almindelig voksen hånd. Til børn duer de ikke men det har heller ikke været tiltænkt.
Begge greb er vandafvisende så de bliver ikke som en svamp i regnvejr.


 Konklusion
Mano grebene fra Selle Royal er alle gode bud på greb som er lette at sætte på og tage af.  Gelgrebene er de mest universelle og har en fremragende komfort.  Comfortgreben passer best til de mere sportligt orineterede cyklister herunder specielt dem som cykler på mountainbikes.

Link

CYKELPORTALEN