CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

2010 var året hvor to nye cykelmærker Planet X og On One kom ind på det danske marked med eget showroom i Middelfart.  Planet...

2010 var året hvor to nye cykelmærker Planet X og On One kom ind på det danske marked med eget showroom i Middelfart.  Planet X  har eksisteret på det engelske marked siden midten af firserne, og har gjort sig bemærket med meget konkurrence dygtige produkter i høj kvalitet.  Cykelportalen har haft mulighed for at teste Planet X top kulfiberramme NanoLight her i sommermånederne sammen med to hjulsæt fra samme firma som vi bringer en test af senere.

Nanoligt er en High Modulus kulfiberramme, som i forhold til forgængeren er gjort 10o gram lettere, hvilket betyder at den er krybet under de magiske 1000 gram. Kulfiberen er fra  Mitsubishi og hedder T900.  For at kunne reducere vægten benyttes den nyeste Smooth-Wall teknologi (SMT), som reducerer mængden af både brud og stress revner. Herved kan rammen blive stærkere samtidig med at vægten reduceres. Sam NanoLight fås  i to udgaver, en malet og en med klar lak så kulfiberstrukturen fremstår ren. De malede fås i farverne hvid, rød og blå.  Rammen udbydes  i 5 størrelser og Planet X har på deres hjemmeside en fin guide til valg af den rette størrelse. Rammen kommer standard sammen med en lige full carbon forgaffel til 1 1/8″ styrfitting. den vejer 375 g.

Konceptet i Planet X er simpelt. Ved at købe stort ind og levere fra et centralt lager i England, kan omkostninger og priser holdes lave. Showrummet i Middelfart er tænkt som et vindue hvor kunderne kan se produkterne og få kvalificeret dansk vejledning inden de bestiller via den dansksprogede hjemmeside.
Kunden kan med det samme se om varen er på lager og hvor lang leveringstiden er.

Afprøvning
Indrømmet det er længe siden jeg har set en så flot finish og forarbejning på en kulfiberramme og tages prisen i betragtning, ja så bliver man godt nok imponeret. Billeder kan ikke gøre det alene, den skal opleves ved selvsyn…
Testcyklen var monteret med en SRAM Force gruppe og et FSA Crossarmer kranksæt samt Planet X egne bremsekløer. Jeg havde lejlighed til at prøve cyklen med to forskellige hjulsæt et almindeligt træningssæt  og et sæt højprofil kulfiberhjul og netop hjulene har afgørende betydning for hvordan man opfatter selve rammens kvaliteter.

Første indtryk af rammen er en meget behagelig, forstået på den måde at cyklen er rar og neutral at køre på uden nogen specifikke egenskaber i den ene eller anden retning .  Og det er vel alfa og omega for langt de fleste cyklister.  Cyklen er af en kulfiberramme uhyre sporstabil men samtidig giver den lige forgaffel i kombination med den ret stejle geaometri en meget kvik styring uden dog på nogen måde at virke nervøs. Der findes kulfiberrammer som er stivere, men her kommer min pointe, at udstyret har en meget større indflydelse på det samlede resultat end flere går og tror. Ved montering af 50 mm højprofil kulfiberhjulene med de lukkede Tufu ringe,

var det pludselig en helt andel cykel at køre på. Derfor tillægger jeg udstyret stor indvirkning, specielt hjul og kranksæt, når der skal dannes et indtryk af en ramme. Med højprofilhjulene var der pludselig tale om en meget livlig, stiv og noget ukomfortabel køreoplevelse.

Langt de fleste kulfiberrammer idag har de basale køregenskaber iorden og jeg vil påstå at de subjektivt performer ens.  Det som adskiller dem, er i første omgang hvilke hjul og dæk den er monteret op med. Det skal man have med i sine overvejelser inden man køber eller for den sags skyld dømmer en cykel. Set ud fra en subjektiv vurdering performer NanoLigt fuldt ud lige så godt som mærkevarer der koster 2 og 3 gange så meget.

Konklusion
Med NanoLight får man en racerramme i meget høj kvalitet til en yderst overkommelig pris, som tåler sammenligning med endog meget dyre mærkevare cykler. Den giver fuld valuta for hver af dine hårdt optjente devaluerede danske kroner. Tror du mere på din egen dømmekraft end hvad dyrtkøbte reklamer fortæller dig og samtidig kan distancerer dig fra mærkevarelir,  er Planet X NanoLight utrolig svær at komme uden om, hvis ønskesedlen siger en superlet og velkørende kulfiberacer med høj sexappeal og ikke  mindst stor brugsværdi. Får vores varmeste anbefaling.

Rammekit  kr. 5935,-

Planet X har i august måned et kampagnetilbud på en fuldt monteret Nano Light med SRAM Force og Planet X Model B hjulsæt til £1299,-  læs nærmere på deres hjemmeside.

Link

CYKELPORTALEN