CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Magic Shine ZX Pro StVZO TEST: Magic Shine ZX Pro StVZO
Vi tester en lille lækkert udført ikke blændbar cykelygte, der desværre mangler det sidste i lysspredning. TEST: Magic Shine ZX Pro StVZO

Her på Cykelportalen er vi store fortalere for landevejslygter der er godkendt efter den tyske StVZO forordning, der betyder at lygterne kun må stråle ned ad og ikke kunne blænde modkørende. Selvom der ikke er et tilsvarende lovkrav i Danmark er der stadig flere seriøse producenter af cykellygter, der har disse StVZO godkendte lygter i programmet, herunder også kinesiske Magic Shine, der er genstand for denne test.

Magic Shine ZX PRO overholder europas strengeste krav til blændfrit cykellygter.

Magic Shine har nu tre StVZO godkendte lygter i deres omfattende program. To fysisk identiske modeller ZX og ZX Pro, med henholdvis 220 og 350 lumen lysstyrke samt en elcykel specifik model ME.  Vi har testet  ZX Pro modellen.

Specifikationer

  • Dimensioner: 96 x 31 x 30 mm
  • Materiale: Aluminium
  • Lysdiode: 1 stk optisk Osram KW2
  • Features: 3 lysstyrker med sidelys
  • Maks. lysstyrke: 35o lumen 100 Lux
  • Batteri: 1.600 mAh 4,5 time
  • Holder: Garmin
  • Vægt: 111 gram
  • Pris: set til kr. 399,-

Afprøvning
Magic Shine ZX Pro StVZO er en lækker lille og kompakt lygte med hus i aluminium.  Den er udstyret med en lysdiode der via en smart optik fordeler lyset i en retangulær flade, med det kraftigste lys længst fremme. Der er en knap på toppen samt USB-C ladestik i enden. Lygten benytter en Garmin baronetfatning, hvilket givet en mængde friheder mht. placering og brug af ekstern udstyr. Der medfølger et beslag/fatning til montering på styret. Den sættes fast med en metalstrip, der med leveres  i fire forskellige længder. Der medfølger en USB-C kabel og en unbraco nøgle til beslaget

Lygten tændes og slukkes på den knappen øverst. Den lyser grøn når lygten er fuldt opladet og skifter til rødt ved lav batteristyrke. Der kan vælges mellem tre lysstyrker, 350 lumen, 220 lumen og 130 lumen, og den tænder altid i den sidst benyttede. Lysstyrken angives også i Lux, som er mere sigende for hvor kaftigt lygten oplyser vejbanen/underlaget.

Du kan læse mere i vores uddybende artikel – Lys er ikke bare lys –, der forklarer begreberne Lux og Lumen.

ZX Pro drejes let på plads i fatningen. Lygten ses godt og tydeligt fra siden. Forskellen mellem de tre lysstyrker er størst mellem den laveste og højeste. De to højeste er næsten identiske, hvilket er udtryk for en godt designet optik. I praksis er de to højeste lysstyrker dem der bruges mest. Den laveste er mere til at blive set med, end at kunne se med. Lygten har et meget smalt afgrænset lysfelt der har en kraftig lystribe længst ude. Så spredning af lyset i hele vejbanens bredde er der stort set intet af.  Det betyder at man sjældent vil opdage evt forhindringer ude i siden før i sidste øjeblik. I forhold til andre StVZO lygter med samme lysstyrke, vi har testet, scorer Magic Shine relativt lavt.

Den målte brændtid er indendørs stationært ved 18 grader

Er målet en prisrimelig StVZO godkendt lygte, med begrænset lysstyrke og batteritid, er Magic Shine ZX Pro en udmærket lygte, primært på oplyste veje og i bymiljøet. Er du på udkik efter lang brændtid og bedre spredning af lysfeltet, findes der væsentligt bedre alternativer på markedet.

Konklusion
Magic Shine ZX Pro StVZO er et godt bud på en prisrimelig blændfri cykellygte med et kompakt design og lækker udførsel. Desværre taber den lidt terræn med et relativt smalt lysfelt og forholdvis kort brændtid. Dens primære anvendelse er på oplyste veje og i byen.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN