CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Hammerhead Karoo TEST: Hammerhead Karoo
Hammerhead Karoo er en velvoksen sag af en GPS cykelcomputer, men det rigeligt opvejer dens brugervenlighed og funktionalitet. TEST: Hammerhead Karoo

Da Hammerhead One kom på markedet, var den lidt af en gamechanger for hvordan cykelnavigation skulle se ud og fungere. Læs vores test her.  Det aparte udseende slog dog aldrig rigtigt an, men flere andre fulgte efter med navigation efter samme princip, men i en mere traditionel indpakning.  Læs vores test af Beeline Velo her.

Med Karoo går Hammerhead nu den mere slagne vej, med en stor firkantet enhed, farveskærm og A til B navigation som vi kender det fra de store producenter. Karoo bygger på Android styresystemet og den har et lignende høj opløselig og meget lysstærk skærm, som vi kender fra smartphonen.

Specifikationer

 • Materiale: Støbt metal forstærket skelet
 • Styresystem: Karoo OS (Android 6)
 • Kommunikation: WiFi og Simmkort
 • Opdatering: månedlig via WiFi
 • Dimensioner: 98 x 72 x 28 mm
 • Vægt: 186 gram
 • Batteri: 3200mAh LiOn
 • Batteritid: 3 timer opladning, 12 – 15 timers drift
 • Montering: Barfly Outfront bøjle
 • Vandtæt: IP67
 • Display: 3,5″ touch med gorilla glas
 • Opløsning: 640 x 480 (229 pixels)
 • Pris: kr. 2700,-

Afprøvning
Hammerhead Karoo leveres i en flot emballering der er god at gemme for opbevaring. Karoo leveres med det mest basale, USB kabel, et par unbraconøgler , OutFront beslag fra BarFly, håndledsrem, pudseklud og en QuickStart guide. Fatningen er den samme som til Garmin men vinklet 90 grader.  Karoo understøtter Bluetooth kompatibelt perifert udstyr som kadance og puls som ikke følger med. 

Inden der tændes for computeren, kan det være en  god ide at oprette en konto på Hammerheads hjemmeside under Dashboard. Det kan også gøres på selve computeren under opsætningen, men det er lidt lettere på hjemmesiden. Karoo var allerede opladet til 95 % fra fabrikken, så den var brugsklar.

Selve opstarten er en orgie i flot animeret grafik, inden den simple og meget overskuelige startmenu i gult toner frem. Betjeningen kan foregå på touchskærmen eller via de fire store knapper, alt efter temperament. I vinterhalvåret er det en fordel med knapperne når man bruger handsker. Skærmen reagerer promte og meget præcist, ikke mindst når der zoomes ind og ud på kortet. Kombinationen af den store skærm og det højopløselige og kontranskraftige display gør aflæsning og brug til en sand fornøjelse, specielt hvis dine øjne er over 50 plus.

Kortdelen er lidt specielt, da de kort man ønsker for de enkelte lande, skal downloades seperat. De kan altid fjernes og tilføjes efter behov. Der er 10 Gb intern hukommelse. Jeg brugte godt 3 Gb med kort installeret for Danmark, Sverige, Spanien og Bulgarien. Kortene er computerens helt store force. De er udviklet af Hammerhead på baggrund af Open Source Cycle Maps. Det betyder at alle cykel og vandrestier er med. En mega stor fordel når du cykler offroad. Herudover er et lag af Points of Interests samt højdekurver.

Når kortet er fremme er det nemt at navigere rundt ved brug af to fingre. Det samme gælder zoom. En mindre bonus er mulighed for se kortet i 3D. Flot ser det ud, men om nogen vil bruge det, tvivler jeg på.

Du planlægger ruter på Hammerhead siden under Dashboard. Så snart du tænder for Karoo synkroniserer den sutomatisk ruterne, vel og mærke, så længe der er WiFi forbindelse. Det kræves også for at kunne oprette ny navigation direkte på enheden. Væk fra WiFi  ude på vejen skal du bruge Simm kort optionen, eller oprette en Hotspot forbindelse til din smartphone for at kunne gøre det samme.

Et punkt hvor den imponerer er når du cykler på afveje fra den planlagte rute. Her går der ca 5 sek så har den fundet et alternativ, så i praksis når man ikke langt før man bliver mindet om at være på gale veje.

Den grafiske fremstilling på skærmen er flot og lys/kontrast og ikke mindst opløsning er i særklasse, bedre end alt andet pt. Dataskærmene er lette at konfigurere, du vælger blot hvor mange felter du vil have på skærmen, og så vælger du løs blandt de mange mulige data. Karoo har alle de gængse datavisningsmuligheder. Den grafiske fremstilling af højdekurven på den rute du cykler er rigtig fin, En anden fin funktion er ved puls data, her kan du grafisk få vist i hvilken pulszone du befinder dig, alt sammen realtime og flot præsenteret.

Eneste ankelpunkt vi har kunnet finde, er at alle de træningsspecifikke data, som puls, effekt, kadance m.m som du opsamler med det tredieparts udstyr du i forvejen har, ikke kan databehandles i Dashboard. Her skal du bruge en af de mange eksterne applikationer som Karoo kan synkronisere med og som løbende udbygges i de månedlige opdateringer. Ved redaktionsens slutning var det Strava, TraningPeaks, Komoot, Ride with GPS og MTB Project. Batteritiden er forbavsende god. Jeg brugte den over to dage godt to gange 7 timer og der var stadig 12 % tilbage da jeg igen satte den til opladning.

Karoo er en velvoksen sag og designet er ja undskyld en smule kluntet. Til gengæld er betjeningen i topklasse specielt hvis du tilhører 50 + gruppen som vi ofte ser stå ude på sporet med deres lille Garmin enhed og må tage den af styret for at læse displayet. Det sker garanteret ikke med Karoo. Så valget er dit, lir eller funktionalitet.

En ting som er vigtig at understrege er at under testperioden som har pågået over det sidste halve års tid, er der hver måned kommet en ny firmware opdatering som både retter fejl men også tilføjer nye funktioner. Således understøtter den nu adskellige tredieparts apps og flere kommer løbende til. Kortene er blevet opdateret med yderligere info og detajler og er nu uden sidestykke de bedste på markedet. Garmin Vario Radar og Di2 er også understøttet. Alt i alt udtryk for et produkt som har tænkt sig at være på markedet længe og være up to date.

+++

 • Brugervenlighed
 • Displayet
 • Hastighed
 • Opdateringer

_ _ _

 • Fysisk stor
 • Vægt

Konklusion
Hammerhead Karoo er en fremragende GPS hvor brugervenlighed og løbende opdateringer er et afgørende splus. Display og skærmens hurtighed og reaktion er i særklasse det bedste på markedet.  Det eneste der kan holde nogle tilbage er dimensionerne. Alt i alt et fremragende alternativ til de fremherskende Garminer og Wahooer…

Link

CYKELPORTALEN