CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Hammerhead Karoo 2 TEST: Hammerhead Karoo 2
Vi har testet den nye Hammerhead Karoo 2 og er meget begejstret. Skærm og touchfunktion er i særklasse noget at det bedste på... TEST: Hammerhead Karoo 2

Når man kikker på den udvikling smartphonen har undergået kan man som cykelforbruger godt undre sig over hvorfor det samme ikke er sket med cykel specifikt navigatiosnudstyr. Lysstyrke og læsbarhed, samt brugervenlighed på smartphonen overgås kun af en bedre batteritid og større robusthed på cykel GPS-erne. Så er det primære formål bare at kunne finde fra A til B vil langt de fleste rigeligt kunne klare sig med deres smartphone. Anderledes forholder det sig hvis du cykler meget og længe og også gerne vil kunne se din performance.

Med Karoo lancerede Hammerhead et brag af en cykel GPS der var baseret på Android styresystemet og som langt hen ad vejen mindede mere om en mobiltelefon mht til funktionalitet. Det eneste som reelt talte imod den var størrelsen og manglende synkronisering med smartphonen for notifikationer. Læs vores test af Karoo 1 her

Med Karoo 2 har Hammerhead forbedret og slanket et i forvejen godt design.  Ud over størrelsen er forskellen i forhold til forgængeren minimal og du vil stadig kunne benytte den og opdatere den en rum tid endnu med de  samme softwareopdateringer som den nye Karoo 2.  Dette er en rational og fornuftig disponering som vi her på portalen gerne så mange flere gøre istedet for at spytte nye modeller ud i en lind strøm.   

Specifikationer

  • Dimensioner: 98 x 72 x 28 mm
  • Vægt: 131 gram + 36 gram for holderen
  • Skræm: 1,1 mm Corning Gorilla Glass Cover 3,2″ med auto baggrundsbelysning
  • Opløsning: 400 x 800 pix  292 ppi
  • Betjening: Berøringsfølsom eller fire knap betjent
  • Hukommelse: 32 Gb
  • Sattellit: GPS, Glonass
  • Indbyggede sensorer: Barometrisk højdemåler, termometer, gyroscope, magnetometer og accelerometer
  • Batteri: 3200mAh med op til 14 timers kapacitet
  • Opladning: Fuld opladning på 3 timer afhængig af brugte oplader
  • Understøttede eksterne sensorer: Puls, FE-C, Kadence, hastighed, watt, Di2, Varia radar.
  • Ladeport: USB-C IP67
  • Mobildata: SIM port 2G, 3G og 4G  eller paring med mobiltelefon for notifikationer
  • Understøttede Apps: Hammerhead Dashboard, Training Peaks, Strava, Komoot, Ride w GPS, Xert
  • Pris: 299 Euro (online) inkl. gratis fragt

Afprøvning
Hammerhead Karoo 2 kommer i en nydelig æske der indeholder den specielle Outfront styr beslag samt et adaptorbeslag til brug på Garmin/Wahoo  specifikke holdere. Der medfølger et lækkert sort USB C kabel af rigtig god kvalitet samt en unbraconøgle, en rem og to små gummiplugs til at sætte i ladestikket. Finish og forarbejdning virker tilforladelig.  Størrelsesmæssigt ligger den nye Karoo 2 mellem Garmin Edge 1030 og Wahoo Elemnt Roam.

I forhold til konkurenterne er betjening og skærmopløsning i særklasse hvilket betyder at al opsætning foregår på selve enheden.  Hammerhead har ingen specifik app. Ruteplanlægning foregår på deres hjemmeside under Dashboard hvor du skal oprette en profil. I modsætning til Garmin  forsøger Hammerhead ikke at binde dig til deres webplatform og tjenester og som Wahoo at være bedst til alle tredjeparts integrationer. Karoo 2 er velintegreret med deres egen Dashboard, Strava, Training Peaks , Ride With GPS og Komoot der er de mest gængse og største på hvert deres område. Mere behøver du ikke. Og netop dette gør Karoo 2 til en god oplevelse med den bedste samlede oplevelse på alle områder med en let enkel og bruger venlig betjening. 

Ruteplanlægningen på deres egen Dashboard kan i visse situationer drille på visse vejføringer hvor det i praksis er muligt at cykle, men systemet nægter at lægge den rute men laver istedet en kæmpe omvej. Her må du ty til en af de tilknyttede apps. Komoot ruter synkroniserer  ikke direkte,  men skal importeres via Hammerhead Dashboard før de bliver synlige på Karoo 2. I store træk er Karoo 2 optimal på næsten alle områder bortset fra decideret navigation på dedikerede mountainbike spor. Live tracking virker kun via det eksterne Sim kort slot hvilket syntes noget mærkeligt da konkurrenterne godt kan finde ud af at synkronisere med en smartphone.   

Et stærkt kort fra Hammerheads side, er deres månedlige software opdateringer så du altid har den nyeste software. Seneste tilføjelse er deres Climber der viser stigningsprocenter og stigningslænger. Visningen popper selv op når du nærmer dig en stigning. En meget nyttig feature som kan konfigureres på forskellige måder.

 

 

Hvad er nyt
Den mest markante ændring fra Karoo 1 til Karoo 2 er formfaktoren. Karoo 1’s kasse var 100 x 75 x 30 mm. Karoo 2 er 100 mm x 59 x 20 mm. Karoo 1 vejede 192 gram; Karoo 2 vejer 134 gram. Hertil er  tilføjet  højttaler og smartphone -parring.  Trods hurtigere processor har de bevaret  batterilevetiden, på op til 14 timer,  som i praksis holder når man bruger battersparefunktionen der slukker skærmen og kun tænder når du skal dreje eller der er andre notifikationer.

Karoo 2’s skærm er lidt mindre end Karoo 1  Hammerhead hævder imidlertid at , alle data og navigation forekommer nøjagtig samme størrelse på Karoo 2 som på Karoo 1, uden at det går ud over skriftstørrelse, klarhed eller navigationen. I praksis virker veje og stier ikke mindre på Karoo 2.  Størrelsesmæssigt er Karoo 2 lidt større end Wahoo Elemnt Roam (95g) men lidt mindre end Garmin Edge 1030 (125g). Karoo 2 er dog lidt tungere end begge dele.

Med indbygget højttaler, vil Karoo 2 advare dig om kommende sving og give hørbar feedback til begivenheder som f.eks. Start af timeren, timerpauser og andre advarsler. En af de andre advarsler er smartphone -meddelelser som kan konfigureres til  indgående beskeder, opkald og andre advarsler. Og hvis du ikke vil have, at din K2 konstant giver dig diverse advarselsbannere  kan du vælge, hvilke meddelelser du modtager i Karoo 2’s indstillinger.

Et andet nyt element er monteringssystemet, selvom det efter min mening er et halvt skridt tilbage. Karoo 1 brugte et Garmin fatning så den var kompatibelt med mange eksisterende Garmin-mounts eftermarkedet. 

Karoo 2 bruger en ny holder som ikke  ligner noget andet. Der er ikke noget galt med selve monteringssystemet: Det er lav profil, sikkert og har et solidt hørbart klik for låsning. Når enheden skal tages ud skal den lidt akavet først drejes en smule før den kan trækkes ud. Men det er en ny standard, og lige nu er der kun en model ud foran montering til 31,8 mm barer.  Til en trøst følger der en lille adaptor med så man stadig kan bruge de eksisterende fatninger fra tredie parts udbydere.

De nye Karoo 2 har fået imponerende 32 Gb intern hukommelse og dobbelt så stor processsorkraft.  Skærmen er nu lavet af Dragontrail-glas (en konkurrent til det velkendte Gorilla Glass), og enheden bærer en vandtæt IP67-standard, herunder USB C-ladeporten. Testeksemplarer tog en tur i asfalten lige ned på glasset og det eneste der skete var lidt grater i kanten.  Godt gået.

Skærmen er Second to None, lysstærk og næsten refleksfri under alle forhold. Touchskærmen virker uovertruffen som på de bedste smartphones.  Karoo 2 reagerer hurtigt og du kan lynhurtigt zoome ind og ud. Som en ekstra sikkerhed kan du foretag det samme via de fire trykknapper på siden, som man dog i praksis sjældent bruger fordi touch funktionen virker så overbevisende.

Grafisk er den meget flot udlagt både med tal og grafik. En flot gengivelse af puls og effekt samt ikke mindst gear hvis du benytter elektronisk gearskifte.

Tilpassede datasider. Du kan oprette en side med et til ti datafelter med mange felter at vælge imellem, herunder detaljerede træningsfelter. Der er endda felter som “Time to Sunset” og “Civil Dawn”, features  jeg ikke har fundet på nogen anden GPS -enhed.

Genveje. Hold knappen nederst til venstre nede, og den viser en “app switcher”, der lader dig hurtigt springe til en anden side. Der er også hurtige handlinger for at slukke skærmen, ændre ruter og låse skærmen. Fantastisk navigation. Tydelige kort og letlæselige anvisninger til vej- og grusruter. Hurtig opladning. Glemmer du at tilslutte din K2 efter en tur får du godt  30 procent opladning på den efter en halv time.

Kompatibilitet med masser af sensorer og enheder. Den har Bluetooth og ANT+, og den vil linke til alle de sædvanlige strøm- og puls -ting samt Garmins Rearview Radar og indendørs cykler og trænere. Det kan også kombineres med Bluetooth hovedtelefoner.

Tredjepartsintegrationer. Hammerhead forbinder ikke med en lang række tredjepartsapps eller -tjenester, men det linker til de mest populære. Den har Strava -integration – herunder smukt præsenterede live segmenter – og kan trække træning fra Training Peaks. 

Selvom jeg ikke har oplevet problmer med indtrængende vand gennem USB porten er det en smule kikset med de to løse gummiplugs som lynhurtigt forsvinder. Hammerhead Karoo 2 er en yderst velfungerende cykel GPS for dem som gerne vil prøve noget andet. Brugervenligheden er i top og funktionaliteten er på højde med konkurrenteren Garmin og Wahoo. Skærm og navigation er det hidtil bedste vi har set på nogen cykel GPS.

Konklusion
Med Hammerhead Karoo 2 er en rigtig god GPS computer som har lånt rigtigt meget fra smartphonen og som gør den til den bedste på markedet hvis det primære er let og intuitiv navigation på en suveræn lysstærk skræm med perfekt touchfunktionen. De månedlige software opdateringer er et yderligere plus som konkurenterne kunne lære meget af.

Link

CYKELPORTALEN