CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

GripGrab er dansk og grundlagt tilbage i 2000.  For cyklister er de først og fremmest  kendt for Deres cykelhandsker og skoovertræk,  men derudover har...

GripGrab er dansk og grundlagt tilbage i 2000.  For cyklister er de først og fremmest  kendt for Deres cykelhandsker og skoovertræk,  men derudover har de også et omfattende program i beklædning til fitness, løbetræning og skisport.  Til denne test har vi kikket nærmere på produkter tiltænkt den kolde årstid, i form af nemlig strømper, hue, og et par langfingerede handsker.

Komfortzone
Temperaturangivelser på produkter er en risikabel affære, da menneskers kulde tærskel er vidt forskellig. Nogle kan holde varmen i minus 10 grader i et par helt tynde handsker, mens andre skal have de store luffer på så snart de første blade falder af træerne om efteråret. GripGrab tildeler alle deres vinterprodukter en komfortzone, som angiver det temperaturspænd, hvor GripGrab  selv har testet produkterne og fundet dem behagelige. Komfortzonen angiver et anbefalet temperaturinterval under en vis trænings intensivitet. Et par handsker, der er sat til at kunne klare -5 grader, vil sandsynligvis ikke kunne holde fingrene varme, hvis man søndag morgen triller af sted til bageren i -5 grader, men vil derimod være fine hvis man f.eks. cykler i skoven på sin MTB med god intensitet under samme forhold.  Dette mener GribGrab er vigtigt at forholde sig til, når man tester produkterne.  Det kan vi kun give dem ret i hvorfor disse produkter alle er testet under realistiske cykelforhold med en intentitet fra middel op til høj.

 


Raptor

Raptor er en tætsiddende vindtæt og vandafvisende handske, der med sin slidstærke håndflade i kunstskind med ekstra forstærkninger gør den velegnet til mountainbike.  Handsken er ideel til træning i forår og efterår såvel som racehandske om vinteren. Den brede velcrolukning sikrer at handsken kan lukkes tæt om håndleddet.

  • Vindtæt
  • Vandafvisende
  • Åndbar
  • DoctorGel™ mod sovende fingre
  • Sweat Wiper

Designete er frisk med kontrastfarver, der nok skal vække opsigt. GripGrab opgiver en komfortzone på +15 til +5 grader. Den tåler maskinvask ved 30 °C, men ingen tørretumbler eller direkte varme under tørring.
Størrelser: S-XXL (8-12) Vejl. udsalgspris: 349 DKK.


 

Aviator Cap
er en lækker hue i fleece  som er vindtæt hele vejen rundt om hovedet og går ekstra langt ned over ører og nakke for at yde den bedste beskyttelse mod kulde. Samtidig tillader huens design at den også passer under hjelmen samtidig med, at sveden kan fordampe gennem toppen. Aviator Cap har mange lækre detaljer og er alt i alt den perfekte hue til cykelturen på de kolde vinterdage. Størelser: S-L (54 cm-63 cm) Vejl. Udsalgspris: 249 DKK


Winter sock
Har du problemer med kolde fødder, er disse cykelsokker i det fineste Merinould et godt bud til hjælp med at holde dine fødder varme i de kolde måneder. Ekstra isolering i sålen er med til at sikre yderligere beskyttelse mod kulde der, hvor man er mest udsat. Den elastiske svangstøtte giver en fremragende komfort under brug.  GripGrab anbefaler dem i kombination med deres skoovetræk som vi tidligere har testet. Størrelser: S/M & L/XL (38-42 & 43-46) Vejl. Udsalgspris: 119 DKK


Windproof Sock
En vindtæt sok som er designet til at holde fødderne varme og tørre under kolde og blæsende forhold. Sokken fås i fem størrelser og er lavet af vindtæt og åndbart materiale. Sokkerne er udformet i højre-venstre pasform og syningerne er flade så sokken sidder uden at genere foden. Størrelser: S-XXL (38-47) Vejl. udsalgspris: 199 DKK

Afprøvning
Raptor handsken er først og fremmest tænkt til mountainbike på de kolde dage, men også på landevej på knap så køllige dage er den rigtig god. Design, finish og forarbejdning går op i en højere enhed på denne handske.  Ved at dele fingerpanelerne op så siderne er tætsiddende mens over og understykker er mere løse opnår man god kontrol over sine fingre samtidig med at de isolere godt.  Tommelfingeren har ekstra beskyttelse og gelpuden i håndfalden giver en god dæmpning af vibrationer. Alt dette i kombination med det meget lækre kunstskind, som er silkeblødt og det anderledes og iøjnefaldende design giver GripGrab Raptor en plads blandt de absolut bedste sportshandsker jeg endnu har prøvet.

Aviator hjelmhuen minder som navnet antyder om en gammeldags pilothue fra 2 verdenskrig, men det rokker ikke ved at den uden sammenligning er den bedste hjelmhue der pt findes på markedet.  Den bliver hvor den skal og dækker øerne fuldstændig uden at den kryper op når man cykler, noget som alle andre huer jeg har prøvet gør i en uendelighed fordi de er for korte. Ikke her det er til rent UG. I tilgift er den meget behagelig og varm at have på og den kan med lethed være under hjelmen. Den riflede overflade i nakken gør forøvrigt at hjelmen også bliver hvor den skal og ikke glider op og ned.

Winter Socks er et par kraftige strømper i merino uld som er varme og meget behagelige at have på.  De er naturligvis en del tykkere end dine almindlige cyksltrømper hvilket man skal være opmærksom på når man presser dem ned i et par stramt siddende cykelsko, for så forvinder noget af isolationen nemlig, men er skoenen tilpas rummelige er de perfekte og de holder ens tæer varme og tørre også uden skoovertræk.

Windproof sokkerne er til dem som ikke bryder sig om skoovertræk. De er vindtætte men ikke helt vandtætte. Til gengæld så ånder de meget bedre end de vandtætte typer sokker.  De er ret store i nummerne hvorfor man sagtens kan have et par tynde strømper indenunder. Det lange skaft gør at de er fine at have uden på de langebukseben. Perfekt til en tur i skoven på mountainbike eller på crosscyklen hvor man gerne vil have fodsålerne fri for bedre fodfæste.

Konklusion
GripGrabs produkter bærer bræg af at være designet af folk som er vant til at færdes i det kolde og omskiftlige skandinaviske klima. Det kommer sig til udtryk i mange praktiske og funktionelle løsninger.  Der er ingen af de testede produkter som har nogen reelle svagheder, men Aviator Cup huen og Raptor handskerne skiller sig positivt ud og vil være oplagte som julegaver til den kræsne helårscyklist.

Link

CYKELPORTALEN