CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vinteren står for døren og det er tid at finde den varme cykelbeklædning frem. Vi har kikket nærmere på et par produkter fra GripGrab....

Vinteren står for døren og det er tid at finde den varme cykelbeklædning frem. Vi har kikket nærmere på et par produkter fra GripGrab.

GripGrab er en dansk virksomhed, som blev grundlagt i 2000 af tre brødre. Virksomheden designer og udvikler sportshandsker og tilbehør og har sit udspring i cykelhandsker. Deres mission er at producere funktionelle kvalitetsprodukter til fornuftige priser.  Dette sker igennem en konstant udvikling af kvalitetsprodukter til dig, som dyrker cykling, skiløb, adventure race, løb, fitness eller blot er aktiv i din fritid.
GripGrab produkterne udvikles i et teamwork mellem læger og aktive sportsfolk.  Deres udviklingspartnere spænder lige fra professionelle til motionister. Alle stiller de store krav til deres udstyr. Hos GripGrab er de altid glade for de mange konstruktive henvendelser fra brugerne.  De er med til at produkterne løbende bliver forbedret.

Til denne test har vi kikket på et par vinterhandsker og to  skoovertræk. Vi har tidligere afprøvet sommerhandsker fra GripGrab. Den test kan du læse her.

GripGrab Polaris
Polaris er vind- og vandtæt og er det sikre valg til tørre og varme hænder. Den er forbedret med den nyeste membran teknologi fra SYMPATEX. Desuden har den noget GripGrab kalder åndbar DoctorGel™ mod sovende fingre samt Sweat Wiper som effektivt leder sveden bort.  Komfort zonen ligger mellem ÷5 og +5 °C  Størrelser fra  S til XXL og en farve: Grå  Den vejl. udslagspris er kr. 399,-
Hansken tåler vask i maskine ved 30 °C men undgå tørring ved direkte varme og tørretumbler.

Umiddelbart ligner denne handske de handsker vi kender fra skisporten, men den har fået tilføjet nogle cykel specifikke detajler.  Det gælder den lille revne på oversiden så handsken ikke stammer når man bukker fingrene omkring styret. Desuden har den en ru håndflade som giver et godt skridsikkert greb.
Normalt er vinter cykelhandsker en noget blandet fornøjelse at bruge. Enten er de for stramme og kolde eller også er de for store og varme. Grib Grab syntes med Polaris at have fundet det mest optimale kompromis.  Disse handsker er kanon behagelige at have på og så længe man har tørre hænder kan man sagtens holde varmen.  Handsken er god lang og dækker langt op over håndledet. Der er to justeringsmuligheder iform af en lille elastik og en velcorem.

GripGrab Hammerhead
Hammerhead er et varmt og prisbilligt skoovertræk lavet i Neopren og som er kompatibelt med alle pedalsystemer. De er  vind og vandtæt og har lynlås i fuld længde som dækkes af en  Velcro for oven.   Der er tydelige reflekser.  Komfort zonen ligger mellem -5 og +10 °C.  Størrelser fra S til XXL  En farve : Sort  Den vejl. udsalgspris kr.  299,-  Den tåler vask i maskine ved 30 °C men undgå tørring ved direkte varme og tørretumbler.

Hammerhead er let at trække over langt de fleste sko det være sig både racer og MTb sko.  Der er udskæring i bunden til hæl og klamper.  De er tilstrækkeligt store til at kunne give frigang til de fleste klampetyper fra Shimano og Look.  Næsen er kraftig forstærket. Det samme gælder hælen lige under lynlåsen, som er dette skoovertræks svage punkt.  Det er en standard lynlås og allerede efter et par gange gik den den ene i stykker. Ellers er overtrækket vand og vindtæt og det glatte og blanke neopren look ser rigtig smart ud.

GripGrab Arctic

Arctic er det varmeste skoovertræk i GripGrabs program. Det er udført i hele 4 mm neopren og desuden foret med ekstra kraftigt fleece. Ligesom Hammerhead er den kompatibelt med alle pedalsystemer. Arctic er vandtæt, vindtæt, har en meget kraftig lynlås og kraftigt rødt fleece foer samt en Velcro lås over lunlåsen for oven. Logo fungerer som refleks.  Komfort zonen ligger mellem ÷ 10 og +10 °C.  Størrelser fra S til XXL.  En farve: Sort. Den vejl. udsalgspris kr. 399,- . Den tåler vask i maskine ved 30 °C men undgå tørring ved direkte varme og  tørretumbler.

Grundet tykkelsen og det ekstra foer er  Arctic skoovertrækket  lidt sværere at få af og på skonene.  Ellers er forstærkninger og udskæringer i bunden identiske med det man finder på Hammerhead.  Heldigvis har GripGrab valgt en kraftigere lynlås til denne model som ydeligere suppleres med en vindflap på indersiden for at holde kulde og vand helt ude.  Med disse skooevertræk holdes kunde og fugt for alvor effektivt ude.  Er du taget hjemmefra med tørre strømper fødder og sko kan man sagtens holde varmen en hel dag på de kolde vinterdage.

Konklusion
Specielt Polaris handsken og Arctic skoovertrækket er rigtigt gode og gennemtænkte produkter som vil opfylde alle de behov for varme fødder og hænder vintercyklisten kan kræve. De godt forarbejdede og begge lette at bruge i det daglige. Hammerhead skuffer lidt pga af den dårlige lynlås, som burde udskiftes med samme type som findes på Arctic.

Link

CYKELPORTALEN