CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi har testet cykelhandsker fra danske GripGrab

GripGrab blev grundlagt i 2000 af tre brødre. Virksomheden har til huse i København og designer og udvikler sportshandsker og -tilbehør med speciale i cykelhandsker og cykelbeklædning.

 


World Cup og Pro Gel handskerne

 

Udvikling
GripGrab produkterne udvikles i et team af læger og aktive sportsfolk. Der både tale om professionelle cykelryttere og motionister.  GripGrab behandler de mange konstruktive henvendelser fra brugerne og omsætter det til løbende forbedringer i deres  produkter.

DoctorGel®
er GripGrabs system  mod sovende fingre. Det er kendt, at længere tid på cyklen kan medføre sovende fingre. Symptomerne spænder lige fra en let snurren i et par fingre til en mere ubehagelig fornemmelse af prikken og stikken i hånden. Problemet er kendt af læger og fysioterapeuter og benævnes i faglitteraturen som ”Cyclist’s palsy”. Tilstanden opstår når en af håndens nerver klemmes mellem styret og den underliggende knogle.

 


Gel indlægget på Pro Gel handsken

 

Sovende fingre kan i vid udstrækning forebygges ved at anvende handsker med korrekt placerede gelpuder. GripGrab har i samarbejde med danske læger og cykelryttere udviklet det vibrationsdæmpende DoctorGel® system. Placeringen af de stødabsorberende gelpuder er optimeret så risikoen for indeklemning af håndens nerver minimeres.  Gelpuderne er placeret strategisk så de beskytter Ulnaris- og Medianus nerven. Dermed reduceres tendensen til soverne fingre og følelsesløshed.
En videnskabelig undersøgelse har vist, at 70% af rytterne i et langdistancecykelløb oplever symptomer som kan tilskrives afklemning af håndens nerver.  Det bedste middel er at forebygge indeklemning af nerverne.

 

Produktion
Vi stiller høje kvalitetskrav til vores leverandører for at opfylde målsætningen om, at tilfredsstille brugernes krav i dag og i fremtiden. GripGrab-produkter bliver til, ved at de bedste materialer og en god portion know-how forenes i en højere enhed.ProGel
er en sommerhandske udstyret med ekstra tyk DoctorGel indlægSerino mønsteret  i håndfladen giver et godt greb. En god cykelhandske skal naturligvis have frote overflade på tommelfingeren så man hurtigt kan tørre den dryppende næse.Hansken er udført  i sort Lycra. Den fås i størrelserne fra S til XXL.

 

 

Handsken er let at tage af og på og der er ingen generende syninger. Gel indlægget er ekstra tykt og det mærkes. Dog syntes jeg ikke helt det understøtter godt nok oppe i håndledskanten. Selve Velco lukningen er meget lille og generer når man har hånden placeret på toppen af et landevejsstyr.  Den burde være større og bredere. Selve handsken bliver hurtig grim og afplejet på oversiden efter et stykke tids brug.

WorldCup
er også en sommerhandske. Ligesom ProGel har denne handske også gelpuder.  Håndfladen er udført i lækkert blødt Pittards læder. Handsken er lidt sværere at få af og på end Pro Gel, men dette skal ikke dadles GripGrab, da det er et typisk for handsker i ægte læder som holder formen bedre. Ligesom på Pro gel bryder jeg mig ikke om den lille velcolukke .  Ellers er de ekstra 100 kr for denne handske,  givet godt ud. Den sidder bedre og personlig syntes jeg at Gel pudens tykkelse er mere velvagt her.

Polar
skoovertrækket  har jeg sat stor pris på her i de kolde forårs måneder, hvor de åbne landevejscykelsko stadig er for kolde om morgenen. Polar er hurtigt og let at få på, pga af den meget elastiske opbygning og den store kraftige lynlås.
Overtrækket er udformet i vandtæt neopren med en vandtæt lynlås. Der er kraftig fleece foer og gode tydelige reflekser. Bunden er lavet så den skulle være kompatibel med alle pedalsystemer. Jeg havde ingen problemer med SPD og Look klamperne Bunden er ekstra forstærket omkring hæl og tæer.  Lynlåsen er stor og kraftig. Den fungerer upåklageligt.
Sammenlignet med andre skoovetræk kan de godt virke noget tykke, men til gengæld kan du så holde varmen stort set hele året rundt. Hvad slidstyrke angår er de de bedste skoovetræk jeg endnu har prøvet.

Rengøring
Omkring rengøring og vask af cykeltøj.  Det kan ikke siges tit nok. De skal IKKE i vaskemaskinen. Vil du bevare dit cykeltøj længst muligt, så håndvask det i lunkent vand tilsat lidt sæbespåner og lad dem lufttørre bagefter.  Det holder 10 fold længere. Dette gælder også disse GripGrab produkter selvom GripGrab selv skriver at de kan maskinvaskes for to af produkternes vedkommende.

Konklusion.
De testede GribGrab produkter har været et godt bekendskab. De er den slags produkter som ikke gør dt store væsen af sig ,men bare fungerer og dungerer under daglig brug.
Gelpuderne i handskerne er afgjort medvirkende til en øget komfort. Dog syntes jeg ikke at placering og størrelse er helt optimalt. Jeg villle gerne have den lidt længere hen mod håndleddet. Om det er fordi jeg har en speciel eller forkert håndstilling melder historein ikke noget om
Produkterne virker gennemtænkte og meget slidstærke. Specelt skoovetrækket og World Cup hansken imponerer.

Pro Gel

World Cup og Polar

Vejl. udsalgspriser:
Pro Gel:         kr. 229,-
World Cup:   kr. 329,-
Polar:             kr. 329,-

Link til GripGrab
Se flere billeder her.

CYKELPORTALEN