CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Giro Chrono Elite Bib Short TEST: Giro Chrono Elite Bib Short
Cykelportalen tester et par korte cykelbukser med seler fra Giro Sport Design og bukseindlæg fra Elastic Interface TEST: Giro Chrono Elite Bib Short

 

Ligesom Giro Ride trøjen vi tidligere har testet er disse Chrono Elite bukser også med Giro’s nye genanvendeligee stof.

Specifikationer

  • Materiale: Recycled nylon, elastane
  • Brug: Racer, Gravel, Tour / Cross Country, Marathon / XC
  • Features: sømløse seler, ekstra lange ben, refleks
  • Buksindlæg: Elastic Interface
  • Farve: fire forskelige kombinationer af klassisk sort
  • Størrelser: XS, S, M L, XL, XXL
  • Pris: set til kr. 1.629,-

Afprøvning
Giro Chono Elite er et par ret klasisk udformede korte cykelbukser med seler. Disse er uden sømme med nogle smidige stropper som sidder behageligt over skulderne. Et bredt mesh-område langs rygsøjlen hjælper med at transportere sved, mens hovedkroppen af ​​nylon og elastan føltes mærkbart mere åndende på de dage hvor den danske sommer har vist sig fra sine bedste sider.

Bukserne er vurderet til UPF 50+ for at hjælpe med at blokere UV-stråler, mens der er reflekterende detaljer på Giro-logoerne for øget synlighed ude på vejen.

De store benbånd og indvendige silikonegrebe holder benene på plads uden antydning af spænding.

Benene er ret lange, hvilket øger den aerodynamiske appel, mens stoffet sidder tæt på huden uden at folde. Personer med korte ben vil subjektivt syntes de er for lange.

Indvendigt er alt ryddeligt nok uden sømmee. Den elastiske grænseflade er glat og fastgjort til hoveddelen, med Giro rettet mod den faste, men støttende pude ved både landevejs- og terrænkørsel.

Der hvor bukserne skiller sig ud, er selve bukseindlægget der er udviklet af Elastic Interface. De er en stor italiensk producent der udelukkende laver kundespecifikke bukseindlæg til alle de førende cykeltøj brands. Puden til Giro buksen er 3D modeleret med henblik til maksimal komfort på cykelture helt op til 7 timer.

De har et termo udformet indlæg med fire forskellige densiteter. Det giver maksimal eftergivelighed mellem 80 og 200 kg/m3.  Denne tester kunne mærke tydelig forskel på disse buksers komfort på de helt lange ture over tre timer, hvor man subjektivt ikke fornemmer den samme ømhed i ballerne.

Konklusion
Giro Chrono Elites er luksuriøse bib-shorts fra øverste hylde der er universel anvendelig til alle cykel disipliner. Det støttende vaskeskind og genbrugsmaterialer er reelle pluspoint, men meget vil afhænge af, om du mener, at de sidste ting berettiger til en temmelig høj pris.

Link

CYKELPORTALEN