CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Garmin Edge 520 Plus TEST: Garmin Edge 520 Plus
En af Garmins mest populære Edge modeller har fået en opgradering med kort og vejvisning samt forbedret batterilevetid. TEST: Garmin Edge 520 Plus

Garmin Edge 520 er en af Garmins mest populære  cykel GPS ‘er. Den har efterhånden været på markedet en del år, og er kommet til at stå en smule i skyggen for de seneste modeller Edge 820 og Edge 1030. Den nye Edge 520 Plus er layout mæssigt identiske med den gamle model, men har fået kortfunktion og øget connectivitet med Strava og Garmin Connect.

Specifikationer

  • Skærm: 2,3” farve 200 x 265 pixels
  • Dimensioner: 49 x 73 x 21 mm
  • Vægt: 63 gram
  • Kompabilitet: ANT+ Bluetooth, Varia cykelradar og cykellygte
  • Smart-notifikationer
  • Strava Live segmenter
  • 15 timers batteritid
  • Tilbehør: Out-front-holder og to standardholdere, Sikringsstrop, Oplade/datakabel, Instruktionsvejledning
  • Pris: kr. 2499,- basis,  kr 3399,- for udgave med fuld sensorpakke

Afprøvning
Garmin Edge 520 Plus ligner sin forgænger Edge 520 mht til størrelse og funktionsknapper som der er hele syv af. Tilhængere af små fikse cykelcomputere vil elske Edge 520 Plus som ikke er meget større end en traditionel cykelcomputer. Opsætningen kan vanskelig være lettere. Første gang den tændes på den øverste knap i venstre side bliver man bedt om at indtaste nogle få oplysninger om højde, vægt, lystyrke og sprog. Herefter installeres Garmin Connect App til ens smartphone hvorefter de to enheder kan parres og synkroniseres via Bluetooth.

Selve layoutet på skærmen på den nye Edge 520 Plus, er taget fra Edge 820/1030 modlelene, men da de er med touchskærm skal man lige vende sig til navigationen via de fire funktionstaster i siderne. Det betyder også at man skal holde anderledes på den når man drejer den ud af holderen for ikke at aktivere nogle funktioner. Alt sammen kun et spørgsmål om tilvænning.

Integrationen med Strava er nu fuld på højde med det man finder i topmodellerne, hvor Strava Live kan være en god modifikationsfaktor for den som jagter performance og watt. Der medfølger et 60 dages gratis abonnement.

Med fuld kortfunktion over hele Europa er det nu muligt at få vist vejvisning, men ikke A til B direkte udført på enheden. Ruten  skal planlægges på forhånd og downloades via Strava eller Garmin Express.  Som træningsredskab er det fuld ud tilstrækkelig da man ofte planlægger ruten på forhånd. Afviger du for ruten finder Edge 520 Plus ret hurtigt en alternativ ruteføring, mens mere eventyrlystne cyklister der gerne vi navigere On The Fly skal vælge en af Garmin andre modeller. Selve indlæsningen af den planlagte rute inden start er temmelig langsom. En nyttig festure er muligheden for at downloade detaljerede offroadkort via Trailforks.

Netop fordi Edge 520 Plus er for den træningsorienterede cyklist syntes prisen lige vel høj for en basisudgave uden puls og kadance og ikke langt fra Edge 820 som har de samme funktioner men i tilgift touchskærm og AtilB navigation. Så det udslagsgivende for st vælge Edge 520 Plus, skal være batteritiden og den lille størrelse og prefereancer for trykknapper.

Konklusion
Den nye Garmin Edge 520 Plus er en fin lille computer primært for den træningsorienterede cyklist, som nu i tilgift får kortfunktion og vejvisning.

Link

CYKELPORTALEN