CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Garmin Edge 820 TEST: Garmin Edge 820
Den nye Edge er den hidtil mindste GPS cykelcomputer med fuld kortfunktion og navigation fra Garmin. Dertil kommer en mængde nye features som... TEST: Garmin Edge 820

 

garminedge820-13
Edge 820 og Explorer 820 er nyeste udspil fra Garmin. De er placeret lige under topmodel serien Edge 1000, men med stort set de samme funktioner. Den kommer i to modeller, den træningsorienterede Edge 820 med puls og kadance og den mere navigationsorienterede uden trænings funktioner kaldet Explorer 820. Størrelsesmæssigt er de stort set identisk med Edge 520.

garminedge820-09

Garmin Danmark har til denne test sendt os deres Edge 820Bundle komplet med puls, hastighed og kadance sensorkit. Garmin Edge 820 har fået en mængde nye funktioner hvoraf flere ikke er set før.  Group Tracking gør det muligt at følge dine cykelvenner. Komplet navigation med Garmins egne kort og et internt lager på 16 Gb.  Incident/Emergency Detection og notifikation. En nye Stress Score og Wifi samt en batteri save funktion.

garminedge820-10

Specifikationer

 • GPS GLONASS
 • 2,3 ” farve touchskærm 35 x 47 mm
 • ANT + WiFi
 • Træningskalender
 • Træningssegmenter
 • Kampatibel med Ant + gearskifte
 • Rundturplanlægning
 • Garmin Cycle Map
 • Live Track
 • Strava Live Segments
 • Group Track
 • Registrering af uheld
 • Connect IQ
 • Pulsbælte
 • Kadance sensor
 • Hastigheds sensor
 • Dimensioner: 49 x 73 x 21 mm
 • Vægt: 67 gram
 • Batterisaver
 • Batteritid: 15 timer
 • Pris. kr 4199,-

garminedge820-02

Afprøvning
I forhold til topmodellen Edge 1000 vi tidligere har testet er Edge 820  en fiks lille sag ikke meget større end en almindelig cykelcomputer. Det super kontrast skarpe 2,3 ” display er natuligvis med berøringsfølsom skærm. Testeksemplaret er et såkaldt Bundle med alt tilbehør inkl. pulsbælte, hastigheds- og kadancesensor (der forøvrigt er identiske med dem som bruges i Edge 1000) , to universal holdere, og en up front holder, bærestrap og masser af gummibånd i forskellige størrelser.

For at få det fulde udbytte af Edge 820 er det en god ide at oprette en profil på deres online site Garmin Connect. Selve omsætningen er som de øvrige Garmin modeller simpel og ligetil. Edge 820 tændes på knappen i siden. Bortset fra start og stop ved tidstagning af træningspas foregår al betejning via den berøringsfølsomme skærm. Garmin Edge 820 er kompatibel med ANT+ og har et hav af interessandte funktioner for den træningsorineterede cyklist. Bruger man power meter kan den ved at sammenkøre effektdata og pulsdata vise din VO2 Max og kan give råd om hvor megen hvile du har brug for efter et træningspas.

garminedge820-08

For cykel gadget elskere kan Edge 820 udnytte de nye Garmin Varia produkter. Fuld udstyret med Varia Vision in-sight display som projekterer dine data op på solbrillerne og Varia rear lights som viser bagfra kommende biler. Setuppet minder om en moderne kampflyver.

Kortfunktionen er blevet opdateret og er nu identisk med den man finder i Garmin Edge 1000. En mindre smutter er selve lokaliseringen af GPS signalet specielt i tæt skov hvor den viste rute afviger markant fra den faktiske. Og det til trods for nyeste GLONASS satellit signaler. Garmin er klar over problemet som vil bliver rettet i en kommende firmware opdatering. Også højdemåleren syntes ikke at være blevet forbedret i forhold til de tidligere Garmin modeller. Målingen stopper simpelthen når det regner kraftigt formodentlig pga af atmosfæriske forstyrrelser.

garminedge820-01

Til gengæld er navigationen “spot on” med genering af ruteforslag og helt nye ruter. Det er en stor behagelighed hvis du står i nowhere og gerne vil lav en ny rute herfra. Det går hurtigt og helt uden problemer. Selv man stadig kan planlægge hjemmefra via Connect og Strava er der bestemt ingen grund til det mere. Trods den lille skærm er kortet tydeligt og det er let at følge ruten. Eneste minus er ved cykling i byer hvor skærmem bliver overfyldt med en mængde ulæselige ikoner, angiveligt seværdigheder, spisesteder og indkøbsbsteder.

Group Track syntes jeg er mindre nyttig da den bygger på Garmin Connect og det faktum at langt de fleste brugere  jeg kender er på Strava.  Her burde Garmin linke til dem istedet hvis funktionen skal have større nytteværdi.

garminedge820-14

Batteri Saver funktioner er tilgengæld meget nyttig. Alle sensorer kører i baggrunden mens skærmen slukker. Det giver en forlænget batteritid helt op til 24 timer. Garmin lover 15 timer med alle funktioner tændt. På en 12 timers cykeltur var der stadigt godt 15 % batteri tilbage så det virker tilforladeligt.

Også Incidentfunktionen er mindre velegnet ved offroad. Den blev for undertegnede aktiveret flere gange bare ved at køre over nogle store rødder i høj fart.   På landevej holder den sig i ro. Retfærdigvis skal det nævnes at Garmin er klar over problemer og vil løse dem i næste software upgrade

Med alt i alt rokker det ikke ved at den nye Edge 820 for undertegnede for første gang i mange år igen har fået lysten tilbage til at investere i og bruge en GPS, primært fordi den er let at bruge, har nogle nyttige funktioner og ikke mindst at den  er en fiks lille enhed som ikke syner af meget på cykelstyret.

garminedge820-06

+ størrelsen
+ kortfunktionen
+ WiFi

-incident funktionen
-group track

garminedge820-15

Konklusion
Med Edge 820 har Garmin igen markeret sig som den mest betydende udbyder af trænings og cykelnavigationsudstyr. Med den nye Edge 820 er det svært at ønske sig meget mere og det tilmed i en lækker lille kompakt enhed. Får vores varmeste anbefaling.

Vurdering-5

 

Link

CYKELPORTALEN