CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Force Z68 knickers TEST: Force Z68 knickers
Knæbukser burde være obligatorisk cykelbeklædning i Danmark med sit omskiftelige vejrlig. Vi har testet et par prisrimelige af slagsen. TEST: Force Z68 knickers

Force-Knickers03

Force er et tjekkisk cykel tilbehørs mærke ejet af KCK Cyclosport, der i løbet af kort tid har gjort sit indtog på det danske marked med produkter i den populære mellemklasse. Du kan læse mere om KCK Cyclosport her.

Taget i betragtning hvor få rigtige sommerdage vi egentlig har i Danmark, kan man undrer sig over hvorfor 3/4 bens cykelbukser, populært kaldet knickers ikke har en større udbredelse.  Men det danske cykelfok er åbenbart temmelig konservativt anlagt, med korte bukser løse ben eller lange overtræksbukser. Noget som naturligvis er hentet fra den professionelle cykelsport men som for almindelige motionister ofte bare er et upraktisk irritationsmoment. Why not keep it simple…

Force-Knickers07

Knickers buksetypen blev oprindelig lanceret indenfor cykelcross til de kolde efterårs/vintermåneder til beskyttelse af de sarte knæ.  En del cyklister klager over smerter i knæ og led og giver ofte sko og pedaler skylden. Men i de fleste tilfælde er det underafkøling af knæet der giver problemerne. Det kan derfor ikke pointeres kraftigt nok, at det er vigtigt at beskytte sine knæ, også selvom vejret føles varmt. Husk den berømte det chillfaktor.

Force-Knickers01

Specifikationer

 • 10 panels buks i 3/4 dele længe
 • Meshzoner
 • Isolerende SuperRoubaix materiale
 • Mesh i stropper og ryg og bagerst på den nederste del af benene
 • Reflekser
 • Dobbelt isolering på knæ
 • Benafslutning i flexibel Lycra
 • 92 % polyester og 8 % elastan.
 • Zoneinddelt pude
 • Sort/hvid
 • Størrelser: XXL, XL, L, M, S, XS
 • Pris kr 299,-

Force-Knickers04

Afprøvning
Force Knickers en en 10 panels bukse med seler, identisk med de mange korte bib shorts de fleste cykler rundt i, men her forlænget ned over knæende. Det betyder i praksis at de er lige så nemme af tage af/på som sine korte søskende.  De mange paneler på Force bukserne betyder at pasformen er ret god specielt omkring lår og ryg. Under knæet kniber det lidt mere. Here er snittet meget løst. SuperRobaix stoffet med den tynde foring indvendig betyder at bukserne er rigeligt varme selv på kolde dage, men alligevel med det dejlige friske pust omkring anklerne. Designet er rimelig neutralt i sort med hvide reflekser på strategiske steder og nederst på benene. Pasform og størrelse stemmer godt overens med størrelses angivelserne og er helt i tråd med hvad man finder på andre tilsvarende bukser. Finish og forarbejning er ok, uden dog virkelig at imponere. Men tages prisen i betragtning er de helt ok.  Bukserne er subjektivt varme at have på, så man kan sagtens bruge dem på endog meget kolde dage. Her betyder de fritlagte ankler mindre, og skal det endelig være kan et par lange knæstømper gøre tricket. Trods de mange paneler mærkes de udvendige syninger ikke under brug. Pasformen er afslappet men alligevel ret tætsidddende. Buksernes absolut største force er siddepuden der har laginddelte zoner , der i praksis giver en rigtig god understøttelse og komfort.  Eneste ankepunk er de meget løse ben under knæene. En god buks til allround brug for motionisten.

Force-Knickers05

Konklusion
Force Knickers er en behagelig og varm buks velegnet til efterår, vinter og forår. Pasformen er god og specielt siddepuden imponerer med sin fine komfort og zoneinddeling.

Vurdering-3

Link

CYKELPORTALEN