CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST & FIRST RIDE: Niner RLT e9 RDO TEST & FIRST RIDE: Niner RLT e9 RDO
På vores lille mediatur i Italien havde vi lejlighed til som et af de første cykelmedier at teste den nye Mulitipurpose Overland Adventure Vehicle... TEST & FIRST RIDE: Niner RLT e9 RDO

På Road Bike Connection 2020 event i Italien blev vi præsenteret for en helt ny cykel fra Niner Bikes, der har officiel premiere i dag. Vi havde lejlighed til at teste den over nogle dage, First Hand, så naturligvis skal den med i vores test af af de forskellige gravelcykler (se hvilke her), som en af de nyeste fortolkninger af den cykeltype som i disse år oplever den største udvikling.

Niner RTL E9 RDO er som man næsten kan se af udseende, en elektrificeret Gravel- og Bikepacking cykel. Niner sparer ikke på markedsførings verberne og kalder den selv for en “Shade Shifting Muliti Purpose Overland Adventure Vehicle” Og det er bestemt ikke en cykel der fører sig ubemærket gennem landskabet. Udstyret med nyeste generation Bosch motor med en ny egravel drive mode, stel og forgaffel i kulfiber og en temmelig aparte og smule bastant udformning i kombination med en udsøgt lakering, gør den til lidt af en øjenåbner. Niner har udviklet en del specialudstyr til den iform af nogle fikse små bagagebærer og Bikepacking tasker, der skrues fast i stellet. De passer forøvrigt også på de øvrige nye 2021 gravel modeller fra Niner. Endelig er geometrien tilpasset til montering af fjederforgaffel, så noget kunne type på at vi snart ser en elektrificeret MCR 9 RDO.

Specifikationer

 • Ramme: Niner RDO kulfiber
 • Forgaffel: Niner RDO kulfiber
 • Geartrain: Shimano GRX 11-32
 • Kranksæt: Praxis 42T
 • Motor: Bosch CX Line
 • Batteri: 500Wh
 • Hjul: Stans Arch
 • Dæk: Schwalbe G1 Speed e
 • Frempind: Niner
 • Styr: Niner
 • Saddelpind: Niner
 • Saddel: Niner
 • Farve: Chameleon
 • Størrelser: 50, 53, 56 og 59 cm
 • Vægt: 17.8 kg
 • Pris: kr. 35. 977,-

Afprøvning
Retfærdigvis skal lige nævnes at den model vi testede ikke havde fået den nye Bosch eGravel firmware til motorsystemet, men derimod eMTB softwaren. Forskellen ligger primært i hvordan momentet ligger i forhold til pedalomdrejninger, som i eGravel mode skulle være en smule neddroslet i forhold til eMTB.

Finish og forarbejdning er helt i top på denne nye Niner med en udsøgt lakering der stråler om kap med solen. Niner RTL E9 RDO tilhører den type elcykel hvor motor og batteri performance er det primære. Nyeste generations Bosch motor med et mærkbart kraftigere moment gør at der altid har rigeligt med power, men som Niner alligevel er sluppet godt fra at tæmme en smule ved en fornuftig geometri der i vores optik er mere vellykket end det Canyon leverer. Men mere om det i testen af Canyon Grail ON.

Det  visuelle indtryk af Niner forstærkes yderliger af køreegenskaberne. Niner RTL e9 RDO føles subjektivt som lidt af en kampvogn, der kan hjælpe en igennem det meste primært i kraft af sin motor og meget afdæmpede og forudsigelse køreegenskaber. Den er hverken særlig inspirerende eller levende at køre på men derimod en bundsolid og sporstabil  arbejdshest der primært er skabt til at bringe en sikkert frem i næsten alt slags terræn. Udstyret med Schwalbes G1 dæk i e udgaven er den primært til asfalt og bedre grusveje. Der er plads til op til 50 mm brede dæk, så den eventyrlyste kan eksperimentere med andre dæk. Cyklen er klippestabil under alle forhold og selvom vi ikke havde lejlighed til at prøve den med tasker og det fikse bagagebære system, er det umiddelbare indtryk at den er lidt af en eBikepacker til langdistance cyklisten.

Selvom RTL E9 RDO er en ny cykel, er der flere komponenter som går igen fra deres andre modeller. Fremfor at lave nye støbeform til forgaffel har man udviklet en lille adaptor så Direct Mount skivebremser kan monteres på de “gamle post mount beslag.

At kalde den nye eNiner en gravelbike, yder den ikke fuld retfærdighed. Den er designmæssigt en sporty udlagt elektrificeret arbejdshest der kan bruges lige fra turcykling til daglig commuter cykel, hvor du altid vil have kapacitet til at kunne slæbe nogle ekstra kilo med hjem. Den er primært i sit es på landevej og bedre grusveje og stier.

Konklusion
Niner RLT e9 RDO er en visuel flot eGravelbike med kant, der pt. kan smule mere end de fleste andre. Dens forudsigelige og sikre køreegenskaber i kombination med deres eget udviklede bagagesystem gør den til en af endnu få elektriske Bikepacking cykler.

Link

 • NinerBikes
 • LuckyMachine

CYKELPORTALEN