CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: AGU Polartec Alpha Termo Jakke TEST: AGU Polartec Alpha Termo Jakke
Vi har testet en vinterjakke fra AGU der vil kunne holde dig varm selv langt under frysepunktet TEST: AGU Polartec Alpha Termo Jakke

Det er sikkert ikke forbigået den opmærksomme Tour de France fan, at AGU er tøjsponsor for Jumbo Visma holdet. AGU har i samarbejde med den hollandske stjernerytter Wout van Aert og vandbærer for årets danske tour vinder, udviklet en særlig gravel serie der foruden jakke, bukser og trøje også består af en lille styrtaske. Læs vores test af AGU Venture Roll Bag

Til denne test har vi kikket nærmere på AGU Polartec Alpha Termo Jakken. En rigtig vinterjakke til de helt kolde dage med temperaturer godt under frysepunktet.

Specifikationer

  • Materiale: Polartec Alpha Direct, Polyester
  • Varmeisolerende Pakabel Foring
  • Features: X99 Vindtæt og vandafvisende front DWR Isolering, ærmer
  • Silicone greb i liv, fuld lynlås
  • Komfort temp: plus 8 til minus 10
  • Størrelser: XS, S, M, L, XL, XLL
  • Farve:  sort/orangebrun med Wout van Aert logo
  • Pris: 1.649,-

 

Afprøvning
AGU Polartec Alpha Termo Jacket er en trelags vinterjakke, der foruden et vind og vandafvisende yderlag samt en foret inderlag er yderligere varmeforstærket på front og i ærmer med Polatec foret.
Jakken er med et løst snit og meget rummelig. På fronten har den  fuld lynlås mens der på bagsiden er tre rummelige lommer samt en lille lynlåslomme.  Ærmerne har puf i enderne mens der er skridsikker gummi indvendig i lænden.

Polartec foret er kun syet på indvendigt på hele fronten samt på det øverste ryg og skulderstykke, samt i ærmerne på siden der vender fremad. Det betyder at den gode åndbarhed er bibeholdt gennem ryggen.  Under normale forhold ved plusgrader er det alt rigeligt at supplere med en tynd svedundertrøje inderst. Bliver det koldere naturligvis med hensyn til ens personlige kulde præferencer, kan man supplere med yderlige et mellemlag. Polartec foret har en tendens til at krybe og hænge fast i  mellemlag og svedtrøjer som ikke har en helt glat overflade. Dette er mest udtalt nede i ærmerne. AGU anbefaler jakken fra 8 plusgrader, hvor jeg dog syntes den er alt for varm.  Den er afgjort bedst fra omkring frysepunktet og nedefter.  Jakken klarer fint en mindre byge men er ikke 100 % vandtæt. Desuden er den meget længe om at tørre efterfølgende.

Af en vinterjakke at være, syntes jeg synligheden er ret mangelfuld både i farvevalg og stort set ingen reflelser, andet end det lille polartec logo på bagsiden og de små selvlysende prikker i stoffet på bryst og rygstykker.

Som vinterjakke til MTB og Gravel og i det hele taget til cyklister der ofte holder pauser og cykler med mindre intensitet, er den næsten ideel. Her er den stort set uden konkurrence og det er vanskeligt at finde en cykeljakke der holder bedre på varmen. Den er afgjort til de helt kolde dage specielt fra omkring frysepunktet og nedefter. En cykeljakke som i højere grad appelerer til casual end race.

Konklusion
AGU Polartec Alpha Termo Jakken er en lækker jakke til de helt kolde dage. Polartec inderforet giver en afgørende varmeforskel specielt når man cykler med lav intensitet eller holder pauser. Snittet er afslappet og farvevalget afdæmpet.

Link

CYKELPORTALEN