CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Xtreme Balaclava Fullface Test af Xtreme Balaclava Fullface
Når kulden for alvor bider, er det vigtigt at beskytte både hoved og ansigt med en elefanthue eller som den også kaldes Balaclava. Vi... Test af Xtreme Balaclava Fullface

xtreme04

Med de temperatur- og vindforhold  vi oplever i øjeblikket, er det meget vigtigt at dække sit ansigt helt til når man cykler.  Ansigtet er et af de steder hvor huden er mest følsom overfor kulde, og JO det kan sagtens lade sig gøre at få forfrysninger i Danmark hvis man ikke passer på.  Til denne test har vi prøvet en Fullface hjelmhue (Balaclava), populært kaldet elefanthue fra det danske tøjmærke  Xtreme.

Xtreme cykeltøj så første gang dagens lys i Danmark i 2001.  Firmaet blev startet af Peter Konggaard og distribueres idag af grossistfirmaet Konggaard.  Xtreme er først og fremmest kendt for deres program i cykeltøj til cykelklubber og cykelteams som f.eks  Team Rynkeby.

Xtreme Balaclava er en fullface cykelhue i unisize. Den er udført i et stræk tekstil der består af 80 % polyester og 20% nylon.  Huen må kun vaskes i hånden ved 30 grader og må ikke tørretumles eller centrifugeres. Overholder man dette bibeholder den sin fine strækfunktion.

xtreme02

Afprøvning
Da huen er i et strækbart materiele og unisize  passer den på fleste hovedformer.  Indvendig er den foret med et ganske tyndt lag kunst fleeze der gør den behagelig og varm at have på.  Et smart detajle er de to indsyede zoner i et mere åndbart og gennemsigtigt materiale omkring munden og i top og nakke. Specielt omkring munden er det væsentlig mere uhindret at trække vejret specielt når man cykler med høj puls.  En anden detajle er at den går rigtig langt ned så den dækker hals og nakke hele vejen rundt. En detajle mange af specielt de sydlandske producenter ikke rigtig kan finde ud af.

I praksis fungerer huen rigtig godt, den er tilstrækkelig tynd til at kunne finde plads inden under langt de fleste cykelhjelme og alligevel har den så meget stræk i materielet at man kan lukke hovedåbningen omkring øjnene mere eller mindre efter behov.  Den isolerer godt men er samtidig tilstrækkelig åndbar så man ikke bliver fugtig og kold.  En ting du skal være opmærksom på,  og det gælder sådan set alle typer elefanthuer, er at hørelsen nedsættes væsentligt da ørerne afdækkes fuldstændig. Det betyder at man af og til bliver lidt overrasker når der kører en bil forbi.  Nogle producenter vælger at lave nogle små åbninger, men det har Xtreme klogeligt valgt ikke at gøre, da de giver træk og kulde samt en irriterende hylen fra vinden.

xtreme03

Konklusion
Xtreme Balaclave er en god og varm fullface hue som ikke er tykkere end at den fint kan være inde under hjelmen. Den yder fuld beskyttelse mod kulde og vind. Samtidig er godt tænkt at have ventilation på bagsiden og ekstra ventilkation foran munden.  Et godt køb.  Set hos Cykelpartner  til kr. 139,-

Vurdering-4

Relaterede links

 

 

CYKELPORTALEN