CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Topeak MiniRocket iGlow TEST: Topeak MiniRocket iGlow
En cykelpumpe og en cykellygte er begge uundværlige for helårscyklisten. Topeak har kombineret de to i et og samme produkt... TEST: Topeak MiniRocket iGlow

iglow01

Topeak har på kort tid gjort sig bemærket som producent af cykelprodukter hvor man tilføjer nye former for funktionalitet.  Et af de mere specielle produkter er Bikamper teltet der benytter cyklen og hjulene som teltstænger. iGlow er en nye serie hvor man kombinerer flere funktioner i et og samme produkt.  Et andet og Eurobike Award vindende er skærmsættet DeFender iGlow med indbygget lys. Til denne test har vi haft fingre i minipumpen MiniRocket  iGlow der forøvrigt også er løbet med en Red Dot designpris.

Udgangspunktet for Topeak har været deres eksisterende Rocket minipumpe hvor de har indbygget lys fra en kraftig LED som stråler ud i en optisk fiber der sidder inde i pumpehuset. Bortset fra lyset, er der udseendemæssigt er der ingen forskel til en almindelig minipumpe.

iglow06

Tekniske data.

  • Længde 170 mm
  • Vægt 67 gram inkl. batterier
  • Lufttryk: 160 psi (11 bar)
  • Vandtæt
  • Presta ventil med låseanordning
  • 0.5 Watt LED Rød med optisk fiber
  • Batterier 2 stk CR2032
  • Blink/fast  50/100 timer
  • Vejl. udsalgspris kr. 259,-

iglow02

Afprøvning
Pumpen kommer med isatte batterier (2 stk. CR2032 ) og fittings til montage på sadelpinden.  Man skal være opmærksom på at der skal være minimum 170 mm fri saddelpind, ellers er der ikke plads til at sættes den fast. Der følger to små plastikbeslag med, der fæstnes med gummibånd.  Øverst fikseres pumpen i ventilhovedet mens den sidder fast med et lille gummibånd nederst.  Pumpen har kun ventilhoved til presta/racerventil og har desuden en klemmeanordning.  I praksis ligger pumpen godt i hånden og den slutter helt tæt til ventilen.  Som ved de fleste minipumper, skal der arbejdes for sagen med adskillige hundrede pumpeslag for at få et lufttryk i dækket over de 100 psi.  Det lykkedes ikke mig at pumpe et racerdæk højere end godt 120 psi, et godt stykke fra fra de lovede 160 psi.

iglow07

Selve lyset tændes ved at trykke på en knap i enden af pumpen. Lyset har to funktioner blink og fast lys. Selvom lyset opfylder de lovpligtige 300 meters synlighed,  syntes jeg subjektivt at lyset opfattes svagere og mere diffust i forhold til en almindelig lille diodebaglygte, men det bliver bedre hvis den sættes på blink.  Produktet er mest velegnet til de cyklister som kører i overgangsperioden og typisk bliver fanget i skumringen uden lys på cyklen. Som fast monteret pumpe på bagstaget er den velegnet til helårscyklister.

iglow03

Konklusion
Topeak MiniRocket  iGlow kombinationen af pumpe og baglygte, er en udmærket ide, hvis man har den fornødne plads på saddelpinden.  Den lyser tilstrækkeligt og pumpen er fuldt ud på højde med andre mini pumper på markedet. I den sammenhæng er prisen givet godt ud.

Vurdering-3

Link

CYKELPORTALEN