CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Olympia CSL-X2 Test af Olympia CSL-X2
Italienske Olympia har som en af de første producenter lanceret mountainbikes i den nye 27,5" . Olympia CSL X2 giver rendyrket køreglæde. ... Test af Olympia CSL-X2

Olympia-CSL-X-Two-02

Cicli Olympia  er næst efter Bianchi det ældste italienske cykelmærke. I år fejrer de 120 års jubilæum og det sker naturligvis på behørig vis bl.a med den nye highend racer 849 Otto Quattro Nove.  Til denne test har vi haft fingre i en af deres nye 27,5″ mountainbikes.  Der er tale om en hardtrail med topkomponenter fra Ritchey, RockShox, SRAM og Miche med navnet CSL X2.

Navnet CSL-X er ikke bare en kode, men en historie, der går tilbage til år med store XC og Marathon sejre. Olympia er overbevist om at den nye 27,5″ hjulstandard er kommet for at blive. Ikke kun fordi den er det bedste kompromis mellem 26 “og 29”. Rammen er bygget  i HR Toray T800 carbon fiber med tilspidset kronrør, PressFit krankboks og  integrerede gearkabler, Direct Mount Shimano / SRAM derailler, 12 mm bag gennemgående aksel (med adapter til en 10 mm størrelse) og bageste bagstag med intern post mount, for bedre bremseegenskaber.

Olympia-CSL-X-Two-06

Tekniske data:

 • Ramme: Olympia Carbon Monocoque UD T80
 • Forgaffel: RockShox Reba SL Sole Air
 • Hjul: Miche 966 27,5″ UST
 • Gear: SRAM XO
 • Bremser: AVID XO
 • Dæk: Schwalbe Rocket Ron 27,5″
 • Saddel: Selle Italia SL X Feel
 • Frempind: Ritchey WCS 90 mm
 • Saddelpind: Titchey WSC
 • Størrelser: S, M, L, XL
 • Pris: 30400,-

Olympia-CSL-X-Two-05

Afprøvning
Den lidt aparte udseende ramme , med en udsøgt finish, og en meget lav totalvægt, gav umiddelbart anledning til meget høje forventninger. Og efter at have tæsket cyklen godt igennem på små kringlede spor,  barske op- og nedkørsler samt større grusveje, er dommen klar.  Denne mountainbike er rendyrket køreglæde.  Geometrien på CSL er langt an på race. Overrøret er langt og den lavt vinklede frempind giver en meget sporty kørestilling.  Men ude i terrænnet brillierer den fra første færd.  Accelerationen er fænomenal givetvis en kombination af den lave vægt og det meget stive krankboksområde. Hvert pedal antrit bliver uden tøven omsat til fart.  Men føler sig subjektivt lidt som en bjerggimse,  når det for alvor går opad.  Jeg mindes ikke at have prøvet en hardtrail der klatrer så godt, siden de legendariske Cannondale aluminiums rammer.  Det her er til rent UG. Normalt er sådanne køreegenskaber synonym med en nervøs opførsel på nedkørsler, men igen imponerer CSL med en rolig og næsten neutral kørestil i høj fart, både ligeud og ikke mindst på nedad, man drister sig til at køre hurtigere end hvad man ellers ville. Det er lykkedes at tilføje en smule eftergivelighed til bagrammen som mærkes ved at større ujævnheder ikke opleves så slemt, og det uden at cyklen mister fodfæstet. CSL-X2 er først og fremmest en mountainbike skabt til konkurrance og i det hele taget at cykle stærkt på.  Der er sagt meget om den nye hjulstandard 27,5″ men jeg er ikke i tvivl, den vil for langt de fleste ryttere være det bedste kompromis mellem behændighed på singletracks og hurtighed på grusstier.  CSL-X2 er et skoleeksempel på dette. De skjulte kabelføringer er afgjort et plus for at undgå skidt og snavs sætter sig i kablerne.  Komponentpakken er der ikke så meget at sige om, andet end at de gør arbejdet godt. Fremhæves skal  SRAM Xo og RockShox Reba forgaflen.

Olympia-CSL-X-Two-07

 

Konklusion
Olympia CSL-X2 Race er en fantastisk velkørende hardtrail. Dens primære målgruppe er Cross Country Race, hvor det bliver vanskeligt at finde noget som er meget bedre.  Den er super let og forener de bedste egenskaber fra 26″ og 29″. Samtidig er den også meget behagelig at køre langt på.  CSL-x2 er en vinder i mere end en forstand.

Vurdering-5

Link

CYKELPORTALEN