CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Olympia 849 Otto Quattro Nove Olympia 849 Otto Quattro Nove
Olympia har 120 års jubilæum og i den forbindelse har de netop lanceret en særlig jubilæumsracer. Olympia 849 Otto Quattro Nove

849

Engang hed den Olympia CSL, nu hedder den 849 !  Den NYE SUPER LETVÆGTER fra den hæderkronede italienske cykelfabrik. En racercykel i klassisk stil og med en  utrolig vægt.  849, et navn, en betydning: målet for vægten af den nye Olympia rammen, tilbydes i den nye serie for 2014.   Målet for vores designere i Piove di Sacco (PD) var at skabe en ramme på højst 850 gram (den nøgne udgave, str. S).

De ramte lige på målet: Den NYE 849 blev født, og vil blive tilbudt i 9 samlede modeller, startende fra Ultegra Mix igennem til Durace Di2 af Shimano, på niveau med modeller i en lignende vifte af Campagnolo og SRAM.
Form og stil skal stå i rene linier for den NYE 849 ramme. Det diagonale rør, skal tiltrække  øjet i kraft af sin brede sektion. Den vandrette rør er næsten trekantet, decideret overdimensioneret hvor der tages hensyn til kronrøret. Den overdimensionering af denne sammensætning er designet specielt til at kunne modstå øget stress og kraftmoment.
Det lodrette rør er næsten rundt, med en tilbagevenden til sadelpind diameter på 27,2 mm, for at sikre endnu mere letvægt. Det øverste bagstag forbliver på 849 lige, som på de traditionelle super letvægts modeller, med mindre sektioner for at opnå det bedste kompromis af komfort og lethed. Baggaflen er overdimensioneret, med større sektioner inden for krankboksen.

849-detail01

Den NYE 849 rammen er konstrueret i Olympia design, takket være monocoque teknologi. Med hensyn til materialer, er 849 blevet konstrueret ved hjælp af primært kulfiber T1000, T800s og M40J, strategisk placeret i henhold til de vigtigste punkter i stress og mål og vægt.  T står for Toray, det japanske selskab, der i over tredive år nu har produceret kompositmaterialer til luftfarts-og bilindustrien. Det er en af de største producenter i verden, rost for produktets kvalitet.
Den ideelle kombination af fibre, efter den ønskede styrke og vægt, er hemmeligheden for denne ekstraordinære ramme. Bag den fremragende vægt ligger over først og fremmest fiber T1000, som har en ekstremt høj brudstyrke og dermed muliggør brugen af mindre råmateriale, lette rammen og opretholdelse af optimal struktur modstand. Fiber M40J skiller sig ud for sin usædvanligt høje specifikt modul (som definerer forholdet
mellem vægt / styrke eller specifik styrke). Den specifikt modul på denne fiber (beregnet på en densitet * 106) er 21,8, med andre ord 65% større end T700 (13,1), der almindeligvis anvendes til monocoque racing rammer. På Olympia 849 rammen anvendes M40J fiber især i og omkring kronrøret i kombination med T800s, specielt til at garantere maksimal
modstand mod stress af denne vigtige samling. T800 fiber anvendes omkring krankboksen.

849-detail02

Olympia fejrer deres jubiæum den 20 oktober 2013. I den anledning vil vi teste flere af deres nye 2014 modeller deriblandt den nye 27,5″  MTB CLX -2.

Link

CYKELPORTALEN