CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Mio Cyclo 105 HC Test af Mio Cyclo 105 HC
Mio er med en massiv markedsføring og lancering af adskellige nye cykelspecifikke GPS computere igang med at erobre deres del af markedskagen for cykelspecifikke... Test af Mio Cyclo 105 HC

MioCyclo-06

Sidste år blev Mio Cyclo 300 serien lanceret. Det var GPS giganten Mitac intro på markedet for cykelspecifikke GPS.  Her på portalen testede vi topmodellen Mio Cyclo 305HC.   Mens vi venter på den nylig omtalte topmodel Mio Cyclo 500,  har vi til denne test kikket nærmere på lillebror Cyclo 105HC, der vel nærmest må anses for den traditionelle wirede “top of the line” cykeltrænings computers afløser, med fuld GPS, men uden kort navigation.

Mio 105HC ligger sig både udseende og funktionsmæssigt tæt op af konkurrenterne Garmin Edge 500 og Bryton Rider 35.  Mio Cyclo 105 er specielt designet til den sporty cyklist, der kan lide at holde styr på sin træning. Det kompakte design kombineret med en robust vandtæthed (IPX7) gør Mio Cyclo 105 egnet til alle vejrforhold.  Og med den lange batterilevetid på 18 timer, kan du nyde lange afstande uden at skulle bekymre dig om opladning Enheden registrerer din tid, hastighed, distance, højde, kalorieforbrug og dine spor med den indbyggede GPS.  Så når du kommer hjem, kan du nemt analysere dine optagede spor, og dele dine oplevelser online via Mio Share desktop applikationen.  Mio Share er også stedet hvor du administrere din enhed og finder de seneste produktoplysninger eller softwareopdateringer.  Mio Cyclo 105 leveres med indbygget ANT + sensor, som giver dig mulighed for nemt at forbinde med en pulsmåler og kadence/ hjul sensor. Den testede Mio 105 HC giver dig den komplette pakke, enheden leveres med ANT +, en trådløs pulsmåler og kadancekit så du kan vurdere og forbedre dine præstationer – perfekt for den konkurrencemæssige cyklist og mountain biker.

Mio-105-02

Funktioner

 • Speciel cykel-navigation software
 • Integreret tripcomputer, herunder GPS kompas (alle vigtige data, herunder grafisk rute, højde og hastighed profil)
 • Eksport-import af GPX ruter
 • Lagring af flere profiler
 • Pulsmåler
 • Kadance og hastigheds sensor
 • Vandtæt (IPX7)
 • 1,8 ” skærm.
 • Genopladelige Li batteri med en kapacitet på 12 -18 timer
 • Dimensioner 49 mm x 70 mm x 19 mm
 • Vægt 65 gram
 • Vejl. udsalgspris kr. 2299,-

Afprøvning
Mio Cyclo 105 HC kommer i en nydelig kasse med alt tilbehør der foruden selve computeren, omfatter pulsbælte, monterings beslag til styr/frempind, strips, USB kabel, netstiklader samt kadance kit.. Inden brug skal computeren oplades via det lille usb stik bag klappen.  Montering af tilbehør og holder er fuldstændig identisk med Mio Cyclo 305.  Selve enheden er en fiks lille sag på størrelse med en æske tændstikker. Designet er afrundet og i sort/hvid plastik med en 1,8″ monocrome LCD skærm der kan baggrundsbelyses ved tryk på en knap.

Første gang man tænder for enheden skal man igennem hele opsætningen med alder, vægt, højde og alle cykelinformationerne. Dette sker en smule besværligt ved at skulle rulle  igennem karakterlister. Samtidig er teksten meget lille så det kan være svært at læse for nogle. Heldigvis skal man kun igennem dette en gang.  Der er 4 små knapper på enheden, to på her side.  De har dobbelt funktioner som det fremgår af  billedet.  Betjeningsmæssigt er de meget små og specielt med vinterhandsker er de lidt svære at ramme.  Fordi computeren har så mange forskellige funktioner og hele 20 visningsvinduer man kan bladre igennem er det i praksis ret svært at bevare overblikket og noget uoverskueligt at finde det man leder efter. Retfærdigvis skal det siges at den samme problematik gør sig gældende for de nærmeste konkurrenter.  Men i forhold til storebroder Mio Cyclo 305 er det et tilbageskridt.

Mio-Cyclo-105-main
Når man tænder computeren er det første der møder en visningen, Dashboard, Workout og History. I den første kan man skifte mellem flere forskellige visninger, som aktuel hastighed, distance og tid. Næste visning viser, puls, højde, forbrugte kalorier, omgangstid. Ur og kompas er andre muligheder. Selvom der ikke er tale om et rigtigt digitalt kompas som man f.eks finder på iPhone.  En lidt underlig observation er at når man bruger Mio Share finder man tal for barometertryk, men det lykkedes aldrig at finde dem på selve enheden.

Mio-Cyclo-105-heatrate

Det er muligt at få vist både, puls, højde og kadance som en grafisk præsentation direkte på enheden. Desuden kan man i workout mode indstille forskellige alarmer der advarer om at nu træner man over eller under sit niveau. I History fander man sine gemte data fra tidligere.

Pulsbæltet og kadance kittet er det samme som på Mio Cyclo 305 vi tidligere har testet.  Pulsbælte og kadancekit bruger de små CR-2032 cellebatterier.  Selve enheden har en meget lang batteritid.  Jeg oplevede at kunne bruge den hele fire dage i træk uden at skulle oplade den. Opladning med netstik laderen er at foretrække da det går væsentligt hurtigere end via usb stikket på computeren.

Mio-105-03

Når du har en træningssession lagret på Cyclo, er det tid at uploade den for analyse. Mio leverer ikke Mio Share-softwaren i kassen, og den er heller ikke omtalt i den medfølgende Quick Start Guide.  Men i en anden lille brochure skjuler den nødvendige websideadresse sig til download sammen med en anmodning om at registrere sit produkt.  Mio Share virker kun til PC’er så Mac brugere er ladt lidt i stikken. Efter den web basserede  installation er du klar til at downloade din træning til stedet og se dine træningsdata samt kørte ruter på et kort.  I parksis brug har Mio Cyclo 105 HC fungeret upåklageligt både på landevejscykel og mountainbike selvom jeg flere gange har været en smule nervøs for det spinkle kadancekit monteret udsat skovtraktoren. Er du lidt af en træningsnørd leverer Mio Cyclo 105 HC til fulde varen i form af et meget omfattende  datavisning både på selve enheden og grafisk via Mio Share.  Se billedgalleri her.

potrait_landscape

Konklusion
Mio Cyclo 105 HC repræsenterer en ny generation af cykelcomputere til træningsbrug hvor den traditionelle hjulmagnet til registareing af hastighed og distance er erstattet af en GPS.  Funktionsmæssigt kan Mio 105 Hc alt det vi hidtil har set i topmoderne fra de etablerede brands som Sigma og Polar.  Koblet op med Mio Share har man adgang til alle sine træningsdata i kombination med de kørte rute. Mio Cycle 105Hc giver i den sammenhæng god valuta for pengene

Vurdering-4

Link

 

CYKELPORTALEN