CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Sidste år blev 3T Zefiro styret præmieret med en Eurobike Award for sin nyskabelse.  Vi  har tidligere testet Ergosum styret fra samme firma, som...

Sidste år blev 3T Zefiro styret præmieret med en Eurobike Award for sin nyskabelse.  Vi  har tidligere testet Ergosum styret fra samme firma, som vi var meget begejstrede for.  Nu har vi haft lejlighed til at kikke nærmere på Zefiro Team styret, der er en lidt underlig hybrid.  Det er en kombination af racer- og triathlonstyr.  3T Zefiro Team kombinerer Aero Base vingen på 3T’s Brezza TT styre med Ergosum Drop Down Bends.  Denne kombination er den første som er blevet godkendt af UCI. Som altid på produkter fra 3T, er finish og forarbejdning  helt i særklasse.  Det kan ikke gøres meget bedre.

Specifikationer

  • Vægt: 510 g (uden bøjlen 390 g)
  • Bredde: 40 eller 42 cm
  • Styr klampe: 31.8 mm
  • Materiale: Kulfiber
  • Drop: 112 mm
  • Rækkevidde: 96 mm
  • Pads: Silikone med 3T logo

Problemet med de fleste enkeltstartstyr er at man mister kontrollen over cyklen i sving, fordi man ikke har noget at holde i. Zefiro forener kontrollen med et landevejs styr med den lave luftmodstand på et enkeltstartsstyr. Denne kombination har som de første fået UCI’s godkendelse, så den må benyttes til professionelle cykelløb, så mon ikke vi ser flere af slagsen i nær fremtid.

Afprøvning

Monteringen af styret forgår helt uden problemer.  Gennemføring af kabler foregår helt gnidningsfrit, da styret fra fabrikken er forberedt for let kabelgennemføring med rørstrømper.  Styret er tænkt som et universalstyr for dem, som kun har en og samme cykel og som af og til prøver kræfter med enkeltstarter eller enkeltstart lignende kørsel. Derfor vil man typisk opleve at ens nuværende frempind er omkring en cm for lang, da man vil komme lidt længere frem kva styrets udformning.

Hele filosofien med Zeriro er at give alle de fordele et tidsstyr giver mht til aerodynamisk siddepostition med uden ulemperne, ulemper som ofte er hvilepuder som sidder alt for højt.  Styret er ikke tænkt til montering på en “ren” tri eller time trial cykel, men derimod på en helt almindelig racercykel.

Mange triathleter vil sikkert rynke på næsen over dette styr, og for den slags skyld også de “rene” landevejsriddere, lidt underligt, da de fleste triatleter ikke bruger særlig megen tid i aero positionen og landevejscyklisterne som af og til gene vil lidt mere i “læ” af vinden.  Nuvel Zefiro er det pt bedste bud på et styr til cyklisten som har en almindelig racercykel og som vil kunne bevare kontrollen af cyklen under langt de fleste situationer samtidig med at det giver muligheden for en optimal aerodynamisk kørestilling uden de ulemper som mange rene tidstyr og løse bøjler  giver iform af højtplacerede armlæn,og irriterende beslag  der optager plads på toppen af styret.

Zefiro har mange plusser, perfekt kabelføring, integrerede beslag og et dejligt rent design som giver mange forskellige håndstands og armlænsmuligheder.
Den flotte flade vinge har en udformning som gør at den sagtens kan bruges som et almindeligt styr. Den er rund  formerne og ikke bredere og tykkere end at en hånd saktens kan nå rundt om den.  Selve bøjlen  kan flyttes 5 cm frem og tilbage og pilles helt af hvis man bare gerne vil have et næsten almindeligt landevejsstyr.

Personligt og som helt almindelig motionist syntes jeg dette styr er lige i skabet,. Det giver en masse nye muligheder for forskellige kørestillinger samtidig med at det er diskret i sin fremtoning.  Har taget mig selv i flere gange bare at røre ved styret og mærke dets kurver og fantastiske forarbejdning. Man skal prøve sig lidt frem med vinklingen af det så man får den mest optimale stilling. Sætter man det lidt nedad hviler hænderne på bøjlen i aero positionen. Vinkles den lidt op, fungerer den mest bare som en håndstand. Her spiller saddelhøjde og rammestørrelse også ind.  De fleste vil nok opleve at skulle have en frempind på med en lidt højere vinkling for ikke at sidde alt for sammenbøjet men naturligvis betyder statur og form også noget her.  Jeg fandt selv den bedste stilling med vingen fuldstændig parallel.  Ellers har styret alle de positive sider som vi oplevede på Ergosum styret. Gummipuderne giver et godt greb og gør det godt ud for den manglende styrtape.

Som ikke triathlet var jeg naturligvis en smule skeptisk omkring dette styr, men kan efter at have prøvet det se helt nye muligheder i dette styr som et allround cykelstyr til den ambitiøse motionist og cykelrytter som gerne vil have alle muligheder i et og samme styr. Det er et fantastisk alsidigt styr hvor der er tænkt over hver eneste detajle. Og samtidigt oser det jo langt væk af kvalitet og flot industrielt design.

Konklusion
Zefiro Team er et meget gennemtænkt styr som forener det bedste fra to verdenen. Styret henvender sig til cyklisten som hovedsaglig cykler landevejscykling men som af og til har brug for den aerodynamiske kørestilling.  Her er styret helt uden konkurrance, da der pt ikke findes andre tilsvarende styr på markedet.  Også triathleter som ikke kan affinde sig med de eksisterende enkeltstartstyr og bøjler vil i Zefiro kunne finde en allround løsning.  Et dyrt men dejligt bekendtskab.

Vejl. udsalgspris kr. 4999,-

Link

CYKELPORTALEN