CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Taiwan præsentation på Eurobike Taiwan præsentation på Eurobike
Traditionen tro havde den taiwanesiske cykelindustri indkaldt til pressemøde på Eurobike hvor de havde inviteret de største producenter til præsentation af nye produkter. Taiwan præsentation på Eurobike

Taitra

Det tyske marked er den største aftager af cykelprodukter fra Taiwan,  så naturligt nok havde Taitra også i år indkaldt til pressemøde på Eurobike til præsentation af nye produkter fra nogle af øens nøgle producenter. Taiwan eksporterede i 2012  2,518,700 cykler til en samlet værdi af 827 millioner US dollar.  Det er vigtigt  for de taiwanesiske producenter at udvikle og markedsføre sig globalt.  Tendensen er aerodynamik og stadig lettere cykler når talen falder på racercykler hvilket blev understreget af nogle af de efterfølgende produktpræsentationer. El-cykel markedet efterlyser lettere og mere sports orienterede cykler.  27,5″ trenden er kommer for at blive og vi vil i nær fremtid se dette segment yderligere optimeret hen mod den mest ideelle mountainbike.  Herefter blev ordet givet til producenterne som hver havde nogle minutter til præsentation af deres nøgleprodukter for den kommende sæson.

Giant-Propel

Giant Bicycles
Produktmanager Steffen Barkhau åbnede præsentationen med Gianst nye aerodynamiske landevejsracer Propel Advanced SL.  Selvom den vel næppe kan kaldes en nyhed mere, er den alligevel spændende da den tydeligt viser tendensen indenfor landevejscykling lige nu. Videreudviklet fra sine forgængere, kalder Giant den selv den mest aerodynamiske landevejscykel på markedet med sin ultra lette aerodynamiske konstruktion som er optimeret ved hjælp af vindtunnelforsøg.  Også på MTB området er Giant med helt fremme og har nu overgivet sig helt til den nye 27,5″ hjulstørrelse for mountainbikes. Læs vores rapport fra deres pressemøde  her.

taitra4

KENDA
Herefter var det dækproducenten Kenda tur. Det var Kenda europæiske marketingsmanager Uwe Daniel som stod for præsentationen af deres nye Nevegal-X Pro. Der er tale om en mountaibikedæk til Trial og  Enduro markedet. Med rødder tilbage til det af  John Tomak kørte dæk er det nye Nevegal-X Prohurtigere, lettere og har bedre greb. Kenda viste også deres punkterbeskyttelse på de nye dæk til by og trekking som ifølge dem selv skulle være det bedste på markedet.

MERIDA_-_REACTO_EVO

Merida Bikes
has bygget cykler siden 1972 og nu 40 år efter producerer de næsten 5 millioner cykler om året på deres fire fabrikker. Meridas udviklingsafdeling ligger faktisk i Tyskland og ligesom Giant kunne de også vide deres nye aerodynamiske racercykel REACTO EVO som er udviklet i tæt samarbejde med  TEAM LAMPRE-MERIDA.  Merida har også brugt vindtunnel for at optimere aerodynamikken.

taitra5

Tern Bicycles
Tern har i løbet af 2 år gjort sig bemærket med nogle meget gennemførte cykler til hverdagsbrug med fokus på: sikkerhed, lastevne, komfort, transport og opbevaring.  De nyeste skud i produktprogrammet er super tourcyklen Eclipse S18 og den nye 24″ Node serie. Læs mere om den nye Eclipse S18 her.

TRP

TEKTRO
kendes under to navne hvor TRP er deres high end komponenter. Lance Larrabee viste TRP nye Spyre 2-piston disc brake systems som vi allerede kunne omtale i marts måned i forbindelse med Taipei Cycle Show – 30 procent lettere end konkurrenterne. Oprindelig udviklet til mountainbikes men er siden blevet gennemarbejdet så det nu kan bruges med mekaniske landevejsgreb fra Shimano. SRAM  og Campagnolo. Vi arbejder på at få et eksemplar til test.

CYKELPORTALEN