CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Rapport fra Taipei Cycle Show 2013 Rapport fra Taipei Cycle Show 2013
Hvor Eurobike er en skønsom blanding af show og forretning så er Taipei Cycle Show i højere grad BIG business. Har du en... Rapport fra Taipei Cycle Show 2013

Taipei17Der var flere fotografer end pressefolk til åbningsceremonien

Hvor Eurobike er en skønsom blanding af show og forretning så er  Taipei Cycle Show i højere grad BIG business. Har du en pose penge kan du bestille stort set alt og få dit eget navn på.  Naturligvis spørger man ikke om ophavsret, da det begreb herude har en noget anden betydning specielt når man bevæger sig ind på de små OEM stande. Ikke sært at nogle af  de store producenter bruger store summer på at beskytte deres produkter, i en kamp som de formodentlig ikke kan vinde ved at holde paraderne oppe,  men derimod hellere hele tiden være et skridt foran med nyudviklinger. Det betyder at udviklingen mere er til for selve udviklingens skyld hvor det gælder om at  differentierer sig  i forhold til konkurrenterne,  fremfor at komme med en produkt som er en reel forbedring.  Desværre en lidt negativ udvikling som bider sig selv i halen.  Anyway kommer man udelukkende for at snuse og se på skinnende cykler og dele, så bliver man måske som europæer en smule skuffet.  Som presse betyder det også, at man skal have en særlig tilladelse til at fotografere.  Det er ikke ualmindeligt at man bliver bedt om at vise legitimation når man bare skyder løs. Specielt de små OEM producenter vogter nidkært over deres produkter.  Nok købe men ikke se, er devisen her.  Egentlig helt rart i modsætning til Eurobike hvor alle går rundt og skyder billeder til højre og venstre.  Man foranledigies til at tro at Googles nye kamerabrille må have en lys fremtid nok i en lidt mere diskret indpakning.

Ikke mere snak.  Her er lidt billedindtryk fra de første dage.  Vi går i detajler med udvalgte produkter de kommende dage:

Taipei10
Taipei14

Culpritbicycles
En spændende nyhed på landevejsområdet er Legend fra Culprit som har et slags virtuelt skråstag.  Dette i et forsøg på at optimere vindmodstanden.  Den er først og fremmest tænkt til triathlon og tidskørsler. Vi vender tilbage mede flere detajler senere .

Taipei08

 Merida er blandt de første til at have en UCI godkendt cross ramme. UCI afholdt forøvrigt et åbent seminar om deres regelsæt.

Taipei12

Ligesom Eurobike har Taipei Cycle Show også en Award.  Her ses guldvinderne. Flere detaljer om de vindnede produkter de næste dage.

Taipei09

TRP HY/RD
Mens SRAM og Shimano leger kisspus med cykelpressen, og lader vente på sig med deres kommende hydrauliske skivebremser til landevej, har TRP ingen forbehold med at vise verden deres at HY/RD skivebremse som er en hybrid mellem hydaulisk og mekanisk skivebremse.  Istedet for at udvikle store klodsede bremsegreb har de lavet en lille konverter som gør det muligt at bruge sine eksisterende bremsegreb med kabel. En fiks løsning som vi vender tilbage til.

Taipei11

OEM produkter i lange baner

Taipei07

 

Taipei16

 

Cervelo 
viste deres helt nye 660 grams Rca racer. Den vender vi naturligvis tilbage til senere.

Over and out. Nu står turen på Tern/ Knog  Social Ride langs floden i Taipei.

 

CYKELPORTALEN