CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tre store saddeltasker til Bikepacking Tre store saddeltasker til Bikepacking
Vi kikker nærmere på tre store saddeltasker til Bikepacking alle en deres egen løsning til at undgå at tasken vugger frem og tilbage Tre store saddeltasker til Bikepacking

Bikepacking har for alvor slået igennem, og efterhånden er det mere normen med alverdens tasker sat på cyklen med andet end remme, end de traditionelle cykeltake/bagagebæger løsninger de fleste har prøvet. Langt størsteparten af de helt store saddeltasker der findes på markedet sættes fast under sadlen og fikseres på saddelpinden med en række remme.

Vi kikker på tre store saddeltasker som har løst problemet med gyngeriet

Men det siger næsten sig selv, at en saddeltaske på mellem 15 og 20 liter der rager omkring en halv meter bagud giver nogle udfordringer i form af gyngende og vippende bevægelser når man cykler. Dette er naturligvis mest udbredt med tung last og offroad.

Vi har samlet tre store cykeltasker der gør tingene en smule anderledes ved at benytte et lille stel der understøtter tasken og gør det til en meget mere stabil og behagelig oplevelse at cykle med.

Arkel 
Arkel er en canadisk producent af cykeltasker der har været på markedet i adskellige år.  Arkel Seatpacker har et stort stel som monteres oppe under sadlen ved hjælp af  et QR spænde og en velcrostrap/holder nede på saddelpinden. Stellet kan justeres op og ned afhængig af  hvilken hældning man ønsker. Hele systemet er let aftageligt. Selve tasken skydes på plads i en lomme og fæstnes med en lang velcrorem rundt on saddelpinden. Seatpacker fås i to udgaver en 9 og 15 liter og en række forskellige farver.

Du kan læse vores test af Arkel Seatpacker 15 her

Carradice
Engelske Carradice behøver ingen nærmere præsentation. Deres store håndsyede saddeltasker var på markedet længe før nogen opfandt begrebet Bikepacking.  Carradice tasken har ligesom Arkel et stel dog noget mindre der skrues fast oppe under sadlen.  Tasken skydes på plads i en lille lomme på oversiden.  Carradice har en variabel volumen mellem 12 og 16 liter.

Du kan læse vores test af Carradice Colorado her 

Roswheel 
Kinesiske Roswheel er nyeste spiller på markedet for cykeltasker. Vi så dem første gang på Eurobike for nogle år siden og de imponerer med solidt håndværk og gennemtænkte løsninger. I modsætning til de to andre benytter Roswheel et stel der sider neden under tasken. Det betyder at man kan bruge stellet til andre ting. Stellet ser ret stort og spændes permanent fast på saddelrøret.  Offroad Seatpack er en stor taske på 17 liter som har en lille udluftningsventil der gør den lettere at komprimere ved sammenpakning. Roswheel er nu tilgængelige i Danmark gennem Coop Danmark. Vi vender tilbage med en test af deres Offroad Seatpack senere.

 

Link

CYKELPORTALEN