CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

SRAMpagnolo SRAMpagnolo
Nyt Ratio Technology 1x13C kit og Ratio Ring åbner nye muligheder for kræsne DIY gravel cyklister SRAMpagnolo

Vi har før både omtalt og testet produkter fra engelske Ratio Technology, der har udviklet nogle små kits der gør det muligt at udvide antallet af gear på de mekaniske 10 og 11 speed SRAM gearskiftegreb.

Dette nye konverterings sæt fra Ratio Technology modificerer SRAM 10- eller 11-gears mekaniske grupper til at fungere med 13-gear Campagnolo Ekar gruppe og kæder.

1x13C-sættet består af en ny skralde og et par 12-tands, 13-gears specifikke jockeyhjul. Samtidig har de nu ogsåe en ny 13-gears kompatibel 110 mm 5-bolt klinge. Ratio hævder, at dens Ratio Ring er den første eftermarkedet Ekar kompatible klinge på markedet.

Men hvorfor lige konvertere SRAM-skiftere til at arbejde med 13-trins Campagnolo Ekar-komponenter. Ratio Technology siger, at de “mener, at rækkevidden og afstanden på 1×13 rammer et godt sweetspot  for generel gravelbiking”, men tilføjer “der er begrænsninger for Ekar”.

Ratio Technology fremhæver den begrænsende 38-tands mindste kæderingstørrelse, proprietære kranksæt og bundbeslag, mangel på en effektmåler og begrænsede krank længdemuligheder” som det, den betragter som de primære ulemper ved gruppesættet.  Ratio Ring  der er baseret på det almindelige 5-bolt 110 BCD-mønster – omgår nogle af disse problemer, hvilket åbner muligheder for at bruge en lang række andre kranksæt.

Som med dets andre konverterings kit gør  1x13C-kittet det muligt for ryttere at opgradere eksisterende dele eller sammensætte et gruppesæt, der er kompatibelt med moderne bredspektrede kassetter til en lavere pris end et helt nyt gruppesæt.

Ratio Technology 1x13C-sættet fungerer med alle mekaniske 11-gears SRAM skiftegreb inklusiv 10-speed grebene som også kan konverteres ved yderligere at købe en separat kabelspole. Det nye sæt er kompatibelt med 1x SRAM bagskiftere fra Force 1, Rival 1 eller Apex 1 familien. Den vil også fungere med 11-gears SRAM mountainbike bagskiftere, men der skal købes en separat kabelfinne for at få denne kombination til at fungere.

Hertil skal du så lægge en Campagnolo Ekar kasette og kæde samt et kompatibelt kranksæt samt et baghjul eller kasette indgreb som passer til Ekar. Det nye kit er prissat til  €96.97. Den nye klinge der fås i tre udgaver 34t, 36t og 38t og er prissat til €73.04.  Vi venter stadig på at Ratio kommer med en løsning til Shimano, men deres skiftegreb er desværre mere komplicerede i deres opbygning.

Link

CYKELPORTALEN