CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Stort set samtidig med at Shimano har præsenteret sine kommende MTB grupper XT og SLX, løfter SRAM nu sløret for deres resterende MTB grupper i...


Stort set samtidig med at Shimano har præsenteret sine kommende MTB grupper XT og SLX, løfter SRAM nu sløret for deres resterende MTB grupper i paletten af 2×10 gears grupper som startede sidste år med  topgruppen XX som vi har testet.

SRAM er nu for alvor gået igang med at integrere deres opkøb af  AVID (bremser), Truvativ (kranksæt) og RockShox (fjederforgafler) under et brand naturligvis SRAM.  De tre mærker forsætter stadig med produkter under eget navn, men med de tre nye MTB grupper er det første gang at SRAM nu tilbyder komplette MTB grupper i alle kategorier.  SRAM er desuden gået et skridt videre med begrebet “komplet” da de også tilbyder en mathende fjederforgaffel til grupperne, hvis kunden ønsker dette. De er naturligvis fra Rock Shox.

Hvor XX er toppen af kransekagen kommer nu XO, X9 og X7 på banen. Alle tre grupper bærer nu SRAM branded over hele linien på samtlige komponenter.

XO
Selv kalder SRAM  XO en genfødsel. Det er nu mere end det, da der nu er tale om en komplet  MTB gruppe med al den funtionalitet vi kender fra den meget roste XX gruppe.  Den legendariske XO bagskifter er stort set uændret men suppleres nu af med et helt nyt 2X10 kranksæt og forskifter med den samme fornemme skiftefunktion som XX.  Skivebremserne er de nye Avid X brakes som er en perfekt kombination af lav vægt og stor bremsekraft. Gruppen kommer i fire farvekombinationer, rød, guld, sølv og blå. Gruppen kan sammen sættes på forskllige måder med forskellige gearkombinationer og diskdiameter for at tilgode se brug både til downhill, XC og all-mountain.  Den vejl. udsalgspris uden forgaffel bliver omkring 9.000 kr.

X9
er den atraktive mellemklasse gruppe for dem som ikke kører løb men  alligevel gerne vil drage fordel af 2×10 teknologien. Den suppleres af den Award vindende Avid Elixir CR skivebremse.


Gruppen udbydes i 4 farvekombinationer, sort, hvid, sølv og rød
Den vej. udsalgspris uden forgaffel bliver omkring 5000 kr.

X7
Selv på den nye SRAM X7 gruppe er al teknologien fra de større søskende fulgt med, 2×10, X-Clide skift og PowerGlide kasette.  Hydrauliske skivebremser fra Avid Elixir R så X7 fremstår som en meget atraktiv MTB gruppe til en fornuftig pris.
Den vej. udsalgspris uden forgaffel bliver omkring 4000 kr.

SRAM Nordic oplyser at de første komplette cykler med grupperne forventes til Danmark i september- oktober og de første grupper til løssalg forventes klar i midten af oktober.

Ydeligere information findes på.

CYKELPORTALEN