CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Simpel ladcykel konvertering Simpel ladcykel konvertering
Udskift din forgaffel og sæt en mindre forhjul på og vupti har du en fiks lille ladcykel Simpel ladcykel konvertering

Man kan undre sig over hvorfor ikke lidt flere europæiske producenter har kastet sig over denne ide ?  Vi har tidligere omtalt danske Altus Bike

Omdan din cykel til en ladcykel med en anden forgaffel

Veloci No.08 Pick-Up Fork er en interessant alt-i-en-gaffel og frontbagagebærer, der bruger et 20″ hjul og en aftagelig frontbagagebærer til at holde lasten lavere, så man bedre kan transportere sit gods.

Crust Clydesdale Cargo Fork er den første producerede 20″ cargo-konverteringsgaffel. Clydesdale er designet til at erstatte din 400 mm aksel-til-krone gaffel og er en populær mulighed for folk, der ønsker at øge deres cykels evne til at transportere gods. Taiwanesiske Veloci Cycles har tilføjet endnu en mulighed til blandingen med et par vigtige forskelle, der gør den attraktiv til en moderne konvertering af lastgaflen.

Den nye Veloci No.08 Pick-Up Fork er, ligesom Crust Clydesdale, en kombination af gaffel og bagagebærer, der er designet til at erstatte din standardgaffel. Den bruger et 20″ hjul til at sænke tyngdepunktet og har en aftagelig, integreret frontbagagebærer, i modsætning til Clydesdale, der er fastmonteret. No.08 Pick-Up Fork har beslag til skærme og lygter, et 1 1/8″ styrrør og en 12 x 100 mm gennemgående aksel. Den har plads til 20 x 2,4″ dæk og bruger et IS-skivebremsebeslag.

Ifølge Veloci erstatter No.08 Pick-Up Fork cykler (700c, 650b eller 26″) med gafler med en aksel-til-krone på 400 mm og en kronrørsvinkel på 70-72°. Veloci nævner deres Veloci Jimmy, Surly Crosscheck, Long Haul Trucker, Preamble og andre, der ville fungere, men utallige andre ville også være gode muligheder.

Fra Veloci: “Hvis din gaffels akselkronelængde afviger fra 400 mm, skal du forvente ændringer i din cykels kronrørsvinkel, sadelrørsvinkel og krankboksens højde. For hver 10 mm afvigelse i akselkranslængden justeres stelvinklerne typisk med ca. 1°, og krankboksens højde forskydes med ca. 5 mm. Montering af PICK-UP FORK på en cykel med en original forgaffel på over 400 mm vil gøre vinklerne stejlere og sænke bundbeslaget. Omvendt vil vinklerne blive slappere, hvis den originale forgaffel er kortere end 400 mm, og krankboksen vil stige.”

Veloci No.08 Pick-Up Fork vejer 1.900 gram (kun gaffel) eller 2.550 gram (gaffel og bagagebærer). Platformen er 280 x 310 mm og kan klare op til 15 kg (33 pund). Den koster 255 USD og kan købes online hos VelociCycle.

Link

CYKELPORTALEN