CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

sekshundredeogattengram iblandet graphene sekshundredeogattengram iblandet graphene
Europæisk produceret kulfiberramme med nyeste nanoteknologi. sekshundredeogattengram iblandet graphene

Graphene er blandt mange blevet betegnet som det nye vidunder materiale indenfor nanoteknologi. Vi har tidligere omtalt dækproducenten Vittoria der benytter den nye teknologi med fordel i deres dæk.  Rolobikes er en ny europæisk spiller på markedet for lette håndbyggede kulfiberrammer.

På Rouleur Classic viste de konceptet til en ny Rolo, hvor rammen har iblandet Graphene nanofibre. Rolo som har hovedsæde i Luxenborg får produceret selve rammen hos en af deres samarbejdspartnere  77 Composites i Tyskland og specifikationere taler deres tydelige sprog. En rå ulakeret ramme, i størrelse 56 cm vejer kun 618 gram mens den malet, sniger sig op på 679 gram.

Rammen er fremstillet ved hjælp af kulfiber med Graphene teknologi hos Rolo anden samarbejdspartner i England.

Rammen er endnu på prototypestadiet og vil blive yderligere optimeret, da teknologien rummer et kæmpe potentiale, som  Adam Wais fra Rolo ‘udtrykker: “Konventionel ensrettet kulfiberforstærket plast (cfrp) er ekstremt stærk under spænding, men svag under kompression. Tilsætningen af ​​Graphene nano-plader og efterfølgende imprægnering i materialet, øger kompressionsydelsen, samtidig med at spændings egenskaberne bevares. ”

De nye rammer forventes på market i løbet af foråret og vil blive produceret hos 77 Composites. En færdig ramme forventes at veje 750 gram.

Link

 

CYKELPORTALEN