CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tilhører du den generation som voksede op med Henrik Djernis, dengang han var blandt verdenseliten blandt mountanbikere og som sammen med  Thomas Frischknect og Ruthie Matthes,...

Tilhører du den generation som voksede op med Henrik Djernis, dengang han var blandt verdenseliten blandt mountanbikere og som sammen med  Thomas Frischknect og Ruthie Matthes, havde en ting til fælles ud over naturligvis altid at vinde, nemlig  de legendariske stålrammer fra Tom Ritchey.  Tom Ritchey er sammen med Joe Breeze og Gary Fisher blandt mountainbikens pionerer .  I 90′ erne indtog hans P21, P22 og P23 rampelyset som de bedste og letteste hardtrails mountainbikes man kunne opdrive og så til og med i, det idag undervurderede materiale, stål.

Siden indtog aluminium og kulfiber scenen som det foretrukne rammemateriale og Ritchey stoppede den lille eksklusive produktion af på daværende tidspunkt godt 400 rammer om året.  Ritchey har de senere år udelukkende koncentreret sin om komponentmarkedet samt en lille serie af de unikke BreakAway landevejsrammer som kan skilles ad.     Sideløbende bruger han en stor del af  sin tid på humanitære cykelprojekter i Afrika som f.eks. Project Rwanda.

Mere end 38 års erfaring omkring udvikling og fremstilling af stålrammer ligger til grund for hans gen entre på det lukrative mountainbike marked.  Hans seneste inkarnation af en stålmountain bike er en alsidig twentyniner som passende følger den legendariske nummerrække.
Rammen er fremstillet af  lette varmebehandlede triple buttede Ritchey Logic Cromoly rør. Den har udskifteligt bagstag så den bygges med enten bagskifteren eller som singlespeed cykel.
I udviklingen er der lagt vægt på høj stivhed, så den har en god balance både i tekniske passager men også i spint.  Helt i de “gamle” rammers tidsånd kommer den i den klassiske trefarvede lakering, rød, blå og hvid.  Rammen vejer 2150 gram i str. L, og fås i fire størrelser og er designet til brug med fjederforgafler med 100mm vandring.  Den vejledende udsalgspris er 899,50 EUR for et rammekit.
Link

 

CYKELPORTALEN