CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykling i regnvejr, et spørgsmål om vilje Cykling i regnvejr, et spørgsmål om vilje
Man går aldrig ned på udstyret, det er ofte mere psyken, hvor den positive indstilling og en vis portion stædighed og vilje tæller... Cykling i regnvejr, et spørgsmål om vilje

Blandt motionister og cykelryttere bruges ofte udtrykket “Aldrig at gå ned på udstyret.” Nogle gange bliver denne lidt klicheagtige udtagelse gjort godt og grundigt til skamme.

På sidste uges mediatur til Schweiz, kunne jeg fra vinduet på første klasse i Glacier Expressen, mens et højlydt tysk rejseselskab var igang med indtagelsen af en tre retters menu og rigelige flasker vin, iagtage en ældre fuldt lastet turcyklist, kæmpe sig op til Oberalppasset i 2044 moh. i silende regn, iklædt cowboybukser og på en helt almindelig cykel med indvendige gear.  Han var i sandhed ved at gå ned på udstyret, men blev stædigt ved.  En skarp og respektfuld kontrast til vore dages liredrenge og piger med alt i udstyr,batterier og følgebiler.  Når jeg ser tilbage på mine mange år som turcyklist, er det altid de ture hvor tingene ikke lige gik efter planen og solen ikke skinnede, man husker bedst. Værd at have med i erindringen når naturens elementer raser og man er uden for komfortzonen.

I et øjebliks kådhed og kedsomhed over at være lukket inde sammen med “overklassen” og nu kunne iagttage en sand cykelhelt, er jeg tæt på at trække i nødbremsen for at hoppe ud og heppe på ham. Men udsigten til offentlig vanærelse og ripning af mine sidste dyrt købte Schweizerfranc, får mig på bedre tanker. Slukøret må jeg gå tilbage til “wein und gesang”. og holde fokus på de forbipasserende naturscenerier, mens de plattyske gloser fyer gennem kupeen. Min rejsepartner er for længst faldet i en dyb søvn.
Et lille insider tip til “fredelige” togentusiaster. Hop på de ordinære og billige togafgange. De holder ved alle stationer og her er mere ro 😃

I nær fremtid vil vi rapportere fra tre top cykel destinationer i alpelandet med de højeste bjerge, de stejleste stigninger og en vinkultur der er stort set ukendt blandt frankofile danskere.

CYKELPORTALEN