CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Primus ETA Lite Primus ETA Lite
Svenske Primus er verdensberømt for deres stormkøkkenudstyr til friluftsbrug. Deres lille nye, Primus ETA Lite er den ultimative minikoger til minimalisten som ikke... Primus ETA Lite

 

Nogle gange falder man over produkter som i sjælden grad, er så gennemførte i deres konstruktion, alene ud fra fra et’ krav, maksimal funktionalitet.  Svenske Primus har i mere end en menneskealder været synonym med gennemtænkt stormkøkken udstyr til friluftsfolket.  Nu føjer de en lille ny til deres prisvindende ETA serie, som benytter de meget udbredte små 100 grams gaspatroner.

Primus ETA Lite er en meget kompakt lille enhed, som på under tre minutter kan koge en halv liter vand.  De fleste almindelige stormkøkkener har en effektivitet på mellem 40 og 50 %. Det vil sige at mere end halvdelen af gassen går til spilde.  Primus brændsystem er så effektivt konstrueret at effektiviteten ligger på 78 %.  En 100 grams gaspatron har gas nok til et times brændtid, men med den høje effektivitet betyder det at den kan holde op til 5 dage ved brug 3-4 gange om dagen på ETA Lite.

Eta Solo

ETA Lite vejer 355 gram inklusiv en 100 grams gaspatron. Den består af en 500 ml kop med  låg og isolering,  en 1500 watt brænder med patenteret varmefordeling og vindskærm som låses på. En treben til placering på ujævnt underlag, samt en snor til ophængning. Som ekstra tilbehør kan man få en coffe press. Det hele kan være inden i koppen under transport og fylder kun 100 x 150 mm.  Til eventyrcyklisten er Eta Lite oplagt f.eks til en “survival” MTB tur på Hallandsåsen.

Den nye Primus ETA ventes på market i næste måned og vil kunne købes i alle velassorterede friluftsforrretninger.  Prisen er 129 Euro ( med Coffee Press 139 Euro)

Primus ETA Lite 03

Link

CYKELPORTALEN