CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Sverige er et dejligt land, og for mountainbikere et sandt paradis. Söderåsen og Romelåsen er for længst blevet opdaget af eventyrlystne Københavnere som efterhånden...

Halland01

Optakten
Sverige er et dejligt land, og for mountainbikere et sandt paradis. Söderåsen og Romelåsen er for længst blevet opdaget af eventyrlystne Københavnere som efterhånden syntes at de samme spor er blevet lidt for kedelige. Men fortvivl ej. Rent faktisk behøver man ikke at skulle længere nordpå end Halmstad for at finde nye udfordringer. Er du til store uberørte skovområder i et meget kuperet terræn, og indstillet på ikke at møde en sjæl så læs her.  Man kan selvfølgelig cykle derop, men er tiden knap er det mere hensigtsmæssigt at tage cyklen med toget. Fra Helsingborg kan man få sin cykel med toget som expressgods. Cyklen afleveres og kommer med samme tog som du selv er med. Det er muligt at få få cyklen med til 170 stationer i Sverige.Halland02

Eventyret tager sin start
Det er en fin september aften og vi er lige ankommet til Halmstad. Nu må kortet frem, da vi skal finde hurtigt ud af byen. Målet er Simlångsdalen 20 km mod øst. Skumringen kommer hurtigt og snart er det mørkt. Nu har vi god gavn af vore halogenlygter. Ude på den nedlagte jernbanevæk fra landevejen er det virkelig “Halland by night”. Snart når vi Simlångsdalen hvor Hallandsleden krydser. Det er meningen vi vil følge den de næste par dage.
Da vi kommer ind i skoven bliver det for alvor mørkt, og man fornemmer ikke hvor kuperet terrænnet er, bl.a derfor får Frank stillet sit gear så uheldigt at det låser sig fast, midt på en stejl stigning. Snart når vi frem
til shelteret som desværre er optaget af en flok lokale svenskere, hvorfor vi må slår lejr ved søen og benytte en badekabine som shelter. Det er en af de ting man må være forberedt på. Snart knitrer bålet og trangiaen snurrer lystigt. Menuen står på tatellie med tomatsovs og rødvin. Tidligt næste morgen ligger efterårstågen tungt over søen men snart letter den i varmen fra solen. Hurtigt pakker vi vores grej i rygsækkene og cykler videre.

Halland03

Ensomheden
Efter Simlangsdalen begynder vi at bevæge os mod nord, ind i de store skovområder, væk fra civilisationen. Vi cykler af småstier og passerer en mængde søer og små vandløb. Det ene øjeblik på toppen og nyder udsigten over en sø og lidt efter omgivet af tæt nåleskov og total stilhed, jo det er utroligt afvekslende og har en fantastisk virkning på sjæl og krop. Efter en kort tilbagevenden til civilisationen i Oskarstrøm, hvor vi tanker proviant fortsætter vi vor færd ind i ødemarken. Sidst på eftermiddagen finder vi et shelter på en lille halvø med en fossende bæk på hver side. Det bærer præg af at det er meget længe siden her har været nogen. Det er yderst forfriskende at få vasket sig ren i den fossende bæk, og skiftet det efterhånden noget svedige cykeltøj ud med noget rent. Igen trylles der en velsmagende og cykelnærende menu frem på trangian.

Halland04

Eventyret tager sin slutning.
Søndag morgen, luften er fugtig og duggen hænger stadig i græsset, mens vi tanker vand ved en ensomt beliggende
ødegård. Et af de få huse vi ser denne formiddag. Langsomt bevæger vi os mod Getlinge men langt fra den lige vej, nej vi må forcere et par højdedrag eller tre inden vi endelig bevæger os ud af de hallandske højder. Kort før byen
begynder det at regne hvorfor vi beslutter at cykle op til Falkenberg og tage toget hjem herfra. På vejen laver vi en afstikker helt ud til kysten og får et glimt af den begyndende skærgård.

Halland05

Udstyrliste
Det er vigtig at have det rette udstyr hvis turen skal være en fornøjelse. Vægten skal begrænses mest muligt, husk du skal have det hele på ryggen. ( max. 5-8 kg.)

  • En rygsæk 35-40 l. gerne dråbeformet som sidder tæt til ryggen.
  • Sovepose letvægtsmodel ca. 1 kg.
  • Liggeunderlag ThermaRest fylder meget mindre og er meget komfortabel.
  • Bioarkpose til hvis du ikke kan finde et shelter og skal sove under åben himmel, vandtæt og varmeisolerende.
  • Stormkøkken til at tilberede mad på, Husk tændstikker… Gider du ikke selv at tilberede maden og skal det være let, kan du med fordel bruge Travellunch som er frysetørret mad der smager udmærket. Suppleret med brød har du et fuldt måltid. Neskaffe, te, brød og ost til morgenmaden, evt. noget frugtpålæg. Supler med din favorit power bar eller chokolade.
  • Skiftetøj skal begrænses og være let, lærredsbukser, joggingbukser og en fleece. 2 store vandflasker.
  • Klikpedaler vil jeg kun anbefale hvis du er rutineret, jeg er selv væltet et par gange og slået mig temmelig slemt, fordi jeg ikke nåede at komme ud. Et par gode støvler er også bedre at gå i når cyklen skal bæres.
  • Lommekniv og en lygte og ikke mindst lappegrej, pumbe og nødværktøj.

God tur…

CYKELPORTALEN