CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

På besøg hos Velo Pavé På besøg hos Velo Pavé
Dansk cykelbutik som går nye veje for at få kunderne væk fra internethandel og tilbage i butikken ved i højere grad at sælge en... På besøg hos Velo Pavé

velopave05

Velo Pavé er en forholdsvis ny komet på cykelhandlerhimlen, med et butikskoncept som i højere grad involverer kunderne. Det er to gange Carsten henholdsvis med efternavnet Jensen og Petersen der har drevet butikken i Farum siden sommeren 2013.

”Som ny cykelbutik er man nødt til at forsøge at skille sig ud”: fortæller Carsten Hejbøl Jensen, der har en baggrund som idrætskonsulent hos DGI.

velopave06

“Vores mission, er at skabe et levende miljø, hvor du som forbruger kan føle dig velkommen og få den fornødne vejledning, og det uanset om du kommer for at nyde en kop kaffe og se en Tour de France etape, eller for at købe cykel eller cykeludstyr. Velo Pavé er skabt ud fra en ambition om at drive og udvikle en æstetisk smuk og serviceminded cykelbutik i de fineste rammer, og hvor kærligheden til cykelsporten og dens historier går hånd i hånd med det at drive en moderne og tidssvarende cykelbutik.” forsætter Carsten Hejbøl Jensen.

velopave04

 

Når man træder ind i butikken i Farum, fornemmer man straks en stor passion for cykelsporten. På væggene hænger gamle cykelfotos, fra længe før kulfiberrammer og følgebiler gjorde deres indtogsmarch i de berømte etapeløb. Man nikker genkendende til de gamle cykelhelte som Francesco Moser og Eddie Merckx. I kælderen kan man slappe af med en kop kaffe og måske se en etape af et cykelløb, i de stilfulde Chesterfield møbler. På den store dobbeltdør møder man en fotocollage af både første og sidste mand over målstregen i Tour de France siden 1903. På førstesalen møder en blanding af cykler og flotte fotografier fra de danske landeveje. Butikken er ikke propfyldt med cykler, der er luft om tingene og man før lyst til at gå rundt og kikke og røre.

velopave03

 

Men Velo Pavé er mere end bare en stilfuld indrettet cykelbutik, hvor man kan købe og få repareret sin cykel. Hver søndag kl. 10 mødes omkring 60 motionister uden for butikken og cykler nogle timer inden der sluttes af i kælderen hen på eftermiddagen med kaffe og løs snak. Det koster godt 400 kr. at være medlem af cykelklubben. I vinterhalvåret cykles der tirsdag og torsdag aften.  ”Business Cross”  for dem som er så priviligerede at de kan rive  et par timer ud af kalenderen i en travl dagligdag og sammen med ligesindede cykle en times tid om formiddagen og efterfølgende pleje netværket i butikssofaen om eftermiddagen. Den gamle flyvestation Værløse danner rammer for kunsten at køre og lære cykelcross, og endelig afholdes der også forskellige foredrag om træning og cykelteknik på hverdagsaftener gennem hele vinteren, så der er rige muligeder for at dyrke de sociale færdigheder sammen med ligesindede.

velopave07

Velo Pavé har bevist valgt kun at beskæftige sig med racer- og crosscykler, som for øvrigt både kan være nye som de gamle klassiske modeller. ”Retrocykling har en stor plads hos Velo Pavé  hvor vi oplever at stadig flere og flere kunder efterlyser cykler med sjæl, altså de gamle klassiske stålstel fra dengang vi havde rigtige cykelløb”: fortæller Carsten Jensen. Vi prøver så vidt muligt at fremskaffe kundens drømmecykel og sætter den herefter i stand naturligvis i samråd med kunden. Vi er også medarrangører af VP Vintage Tour som er en slags Gentleman Race for klassiske racercykler.”

velopave08

Et andet område hvor butikken går lidt imod strømmen er bevist fravælgelse af internethandel. Kunderne skal komme i butikken så de kan få den fornødne vejledning. Derfor er oplevelsen vigtig i mere end en forstand når man træder ind i butikken, og det må siges at være opnået i rigeligt mål for Velo Pavé.

Ud over det meste i udstyr til cross og landevej har forretningen også eksklusiv forhandlingen af to ret specielle cykeltøjmærker, Café du Cycliste og Isadore Appeal med et klassisk look og brug af naturens materialer uld. Endelig distribuerer og forhandles også det italienske cykelmærke Cinelli.

velopave01

Velo Pavé  er en butik som kan tjene andre cykelforhandlere som inspiration til hvordan de kan få forbrugeren væk fra computeren og dens internethandel, tilbage i butikken ved at gå nye alternative veje.

Pavé er oprindelig det franske ord for at dække en overflade med sten, beton eller asfalt,  så det danner en hård overflade.  I cykelsammenhæng forbinder de fleste det med brostenbelægninger og de berygtede cykelløb som Paris -Roubaix.

Velo Pavé  – Farum Hovedgade 83tv – 3520 Farum – www.velopave.dk

Relaterede artikler

CYKELPORTALEN