CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Otte cykelture på otte øer Otte cykelture på otte øer
Prøv otte udfordrende cykelture i Atlanderhavet Otte cykelture på otte øer

Foto: Canary Islands Tourism

De Kanariske øer er lidt af en klassiker for sol- og lyshungrende charterturister, men de senere år har også cykelfolket med gode bjergben fået øje på denne destination.

Selvom langt de fleste besøger øerne i vinter halvåret gør det subtropiske klima dem lige velegnet at udforske hele året, hvor august topper med en gennemsnits temperatur på 25 grader.

8 cykelture på hver sin kanariske ø

De enkelte turforslag er tænkt som dagsture for motionscyklister i god form, men med den rette indstilling og vilje kan næsten alle andre være med, med vilje og tid gerne over flere dage og en super lav gearing minded på tunglastede turcyklister.

Gran Canaria, eventyrlig cykling i et mikrokontinent
Puerto de las Nieves – Altos de Gáldar – Tejeda – Pico de las Nieves – Las Palmas de Gran Canaria

 • Længde: 135 km
 • Estimeret tid: 7 timer
 • Højeste punkt: 1.861 m over havets overflade.
 • Stigning: 3.485 m

Dette er en tur med store kontraster i natur og terræn, der starter i fiskerlandsbyen Puerto de las Nieves og slutter i hovedstaden. På én dag vil du opleve fantastiske strande og skovklædte tinder, men varm godt op. Udfordringen begynder straks med 32 km progressiv stigning, afbrudt kun af en 4 km nedkørsel. På Altos de Gáldar kan du hvile dine ben, inden du tager fat på den næste top, Mirador de Pinos de Gáldar. Nyd den panoramiske udsigt, inden du cykler ned til den idylliske landsby Tejeda, omgivet af mandeltræer i skyggen af Roque Nublo. Derefter begiver du dig mod turens højeste punkt, Pico de las Nieves, også kendt som Europas mest krævende bjergpas. Forvent et 10 km segment med 1.585 effektive højdemeter og stigninger med en gradient på op til 23%. Efterfølgende kan du tiltrængt nyde turen ned mod Las Palmas de Gran Canaria, hvor du blandt andet passerer øens ældste by, Telde.

Foto: Torben Finn Laursen

Tenerife – cyklisternes paradis
Los Cristianos – Guía de Isora – Icod de los Vinos – La Orotava – La Laguna – Parque Rural de Anaga – Santa Cruz de Tenerife

 • Længde: 150 km
 • Estimeret tid: 7 timer
 • Højeste punkt: 1.143 meter over havets overflade.
 • Stigning: 3.459 m

Professionelle cyklister elsker Tenerife for dets varierede terræn og ekstreme højde, en forudsætning for effektiv træning. Turen starter i Los Cristianos på den sydlige kyst, og med det brusende Atlanterhav til venstre vil terrænet langsomt, men sikkert udfordre dig. Fra Guía de Isora starter du pro-etapen. Efter kun 5 km når du til Chío, som er et obligatorisk stop for verdensmesteren Annemiek Van Vleuten. Derefter går det opad til Icod de los Vinos, hvor teknisk udfordrende op- og nedkørsler kræver fuld koncentration. Næste højdepunkt er den smukke by La Laguna, der er beskyttet af UNESCO. Her samler du styrke inden den endelige stigning op til Anaga naturreservatet. Skarpe bjergtinder og dybe kløfter præger landskabet, og det betyder 30 km med op til 12% stigning. Hold ud! Når du når til El Baladero, kan du slappe af og lade tyngdekraften bære dig det sidste stykke af turen ned til hovedstaden, Santa Cruz de Tenerife.

Vulkansk månelandskab på Lanzarote
Playa Blanca – Yaiza – Parque Nacional de Timanfaya – La Santa – Caleta de Famara – Teguise – Órzola

 • Længde: 113 km
 • Estimeret tid: 5 timer og 45 minutter
 • Højeste punkt: 569 m.
 • Stigning: 2.038 m

Lava er kendetegnet for øen Lanzarote, og kontrasten mellem den sorte natur og de kridhvide huse er lige så dramatisk som denne cykelrute, der starter i syd og ender i nord.

Start roligt med at cykle gennem saltlagunen ved Janubio, som er De Kanariske Øers største. I Yaiza kan du tage en omvej til ostbyen Uga og vindalen La Geria, inden du fortsætter mod Timanfaya National Park. Her befinder du dig i et spektakulært, vulkansk månelandskab. Turen fortsætter nedad i cirka 20 minutter, før du er tilbage ved kysten i La Santa. Den næste etape går til Teguise og er den mest krævende på dagen: forvent 25 km opad med stigninger på op til 9%. Denne etape tager cirka 1,5 timer. På det højeste punkt, Haría, har du en perfekt udsigt over La Graciosa, som er den mindste af De Kanariske Øer. Afslut med en skøn nedkørsel på 11 km, før du ender i Órzola. Belønningen er en fantastisk solnedgang.

Fuerteventura på langs
Morro Jable – Costa Calma – Pájara – Betancuria – Tefía – Parque Natural de las Dunas de Corralejo

 • Længde: 137 km
 • Estimeret tid: 6 timer
 • Højeste punkt: 586 m.
 • Stigning: 2.017 m

Fuerteventura er kendt for sit bløde sand og turkise hav. Denne tur byder ikke på lige så mange højdemeter som de andre øer, men mangler bestemt ikke udfordringer af den grund. Start i syden i fiskerlandsbyen Morro Jable og nyd ruten langs kysten gennem La Jandia National Park. Efter Costa Calma ændres terrænet, og bemærk, at der ikke er butikker eller andre serviceydelser, indtil du når Pájara. Næste stop er Betancuria, som anses for at være en af Spaniens smukkeste landsbyer. På vejen herhen skal du forcere en stigning på over 600 m, som belønnes med en efterfølgende nedkørsel mod den smukke Santa Inés Valley. Efter Tefía vender turen tilbage til kysten og følger Corralejos National Park langs de silkebløde sandklitter. Hvis du vil, kan du nyde en dukkert på vejen!

La Palma til de erfarne ryttere
Santa Cruz de la Palma – Roque de los Muchachos – Santo Domingo – Tazacorte – Los Canarios – Santa Cruz de la Palma

 • Længde: 154 km
 • Estimeret tid: 7,5 timer
 • Højeste punkt: 2.312 meter over havets overflade.
 • Stigning: 3.909 m

Denne tur er ikke for sarte sjæle, da den starter intensivt – 32 km med en stigning på 2400 meter. Nogle steder når stigningen op på 16%, hvilket vil teste både din kondition og teknik.

Nogle af højdepunkterne inkluderer Roque de los Muchachos, hvor du kan få pusten ned og nyd udsigten over La Caldera de Taburiente, som er et enormt krater omgivet af bjergtoppe. Derudover vil du komme forbi Santo Domingo, som er en malerisk kystlandsby med en berømt vindmølle. Du vil opleve Tazacortes sorte sandstrande og i Los Canarios kan du nyde synet af Teneguía-vulkanen.

La Gomera – oplev hele øen på én dag
San Sebastián de La Gomera – Hermigua – Agulo – Parque Nacional de Garajonay – Arure – Alto del Garajonay – San Sebastián de La Gomera

 • Længde: 98 km
 • Estimeret tid: 5,5 timer
 • Højeste punkt: 1.363 meter over havets overflade.
 • Stigning: 2.763 m

Start i San Sebastian midt på øen og oplev en behagelig, gradvis stigning til Las Poyatas. Oplev hvordan landskabet går fra bart til frodigt, når du rammer Hermiguadalen. Derudover kan du mærke dine lunger arbejde i cirka 30 minutter på stigninger med en gradient på 16%, inden du når den idylliske landsby Agulo, også kaldet La Gomeras juvel. Her vil udsigten over Atlanterhavet tage pusten fra dig – hvis du ellers har fået åndedræt tilbage. Det næste højdepunkt er Garajonay National Park, som er beskyttet af UNESCO. Herfra venter en let nedkørsel på 800 meter, inden du når øens berømte laurbærskov. Nu kan du begynde at glæde dig til Arure-vandfaldet, hvor du bør samle kræfter til stigningen mod Alto del Garajonay, som er dagens højeste punkt på 1300 m. Nyd udsigten, og hvis du vil stoppe for at spise noget, ligger restauranten lige ved siden af udsigtspunktet Degollada de Peraza som sidste mulighed, inden turen slutter tilbage i hovedstaden.

Foto: Torben Finn Laursen

El Hierro – øen med sjæl
Puerto de la Estaca – Villa de Valverde – Frontera – Isora – Timijiraque – Puerto de la Estaca

 • Længde: 103 km
 • Estimeret tid: 6 timer
 • Højeste punkt: 1.341 meter over havets overflade.
 • Stigning: 3.113 m

Denne tur starter og slutter i Puerto de la Estaca og er intens fra første til sidste færd. Forvent vulkan landskaber, frodig natur og fantastisk udsigt over Atlanterhavet ved hvert sving. Turen begynder roligt med en 8 km etape til øens hovedstad, Valverde. Derefter passerer du de to landsbyer El Mocanal og Garazcoa, hvor det er anbefales at få noget at drikke. Næste mulige stop er 32 km senere i Tigaday. Den næste etape er turens største udfordring. Her kan du forvente hårnålesving og en stigning på 12%. Turen fortsætter forbi de ikoniske, vindblæste enebærtræer ved øens vestligste punkt, inden du begiver dig ud på en hård 2,5 timers stigning for at nå Isora. Her kan du lade op og tanke energi. Afslut med 8 km stejl nedkørsel forbi den næsten øde strand Timijiraque. Derfra er der kun 4 km tilbage til udgangspunktet.

La Graciosa – genoplad batterierne!
Når du har parkeret din cykel, fortjener du at slappe af. La Graciosa er den mindste af De Kanariske Øer og ligger lige nord for Lanzarote. Her finder du hverken asfalt eller forurening, og strandene er uberørte, hvide og smukke. Et perfekt sted at slappe af og pleje ømme muskler, ikke sandt?

La Graciosa er forøvrigt udgangspunkt for den ultimative Bikepacking udfordring Granguanche vi tidligere har berettet om i Kanarieøerne på tværs

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN